Hlavní obsah

Olympijská vítězka Kateřina Neumannová přijede besedovat do Podbrdské hospody

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová navštíví v pátek 21. listopadu Podbrdskou hospodu v Dominikálních Pasekách. Od 17 hodin se zúčastní besedy s místními hosty a štamgasty.

Foto: Archiv K. Neumannové

Sportovní fanoušci i všichni ostatní mají jedinečnou možnost setkat se v Podbrdské hospodě tváří v tvář s olympijskou vítězkou

Článek

Po hokejistovi Viktoru Ujčíkovi a herci Václavu Vydrovi přijala pozvání na neformální „hospodské“ popovídání další slavná osobnost. Sportovní fanoušci i všichni ostatní mají jedinečnou možnost setkat se tváří v tvář s olympijskou vítězkou a položit jí zvídavé dotazy.

„Těším se na neformální prostředí a pohodově strávený čas, takové besedy mám moc ráda,“ říká Neumannová. Do Podbrdské hospody možná přiveze ukázat i nějakou tu medaili a slibuje, že nezapomene ani na podpisové kartičky pro zájemce o autogram.  

Spolu s někdejší běžkyní na lyžích přijede do Pasek i její jedenáctiletá dcera Lucie, která se v roce 2006 po vítězném závodě své maminky na olympiádě v Turíně stala její první gratulantkou. Scéna jako z Hollywoodu, ve které dvouletá Lucinka objímala svojí zlatou mamku, vehnala tehdy slzy do očí snad všem českým fanouškům.

„Předpokládám, že se na besedě budeme k mému zlatu v Turíně vracet. Jsem zvědavá, s jakými dalšími otázkami hosté přijdou, budu ráda, když padne nějaká, na kterou jsem už mnohokrát neodpovídala,“ podotýká Neumannová.

Zastavení při cestě na Šumavu

A jaké otázky patří mezi ty nejčastější? „Jestli mi nechybí sport a nestýská se mi po bílé stopě, zda moje dcera také sportuje a co v současnosti dělám,“ směje se.

Někdejší vrcholová sportovkyně se v současnosti profesně věnuje armádnímu sportu na ministerstvu obrany, je také čerstvou absolventkou vysoké školy. Přiznává, že se jako každým rokem těší na zimu, kterou stráví převážně na Šumavě, kde nejenže ráda lyžuje, ale také provozuje penzion.

„Kromě Šumavy, kde strávíme čas hlavně přes Vánoce, se chystám i do italského Trentina Val di Fiemme. Jenom doufám, že bude letos víc sněhu než loni,“ uvedla.

Také v Podbrdské hospodě se Katka Neumannová „zastaví“ při cestě do jižních Čech. „Beseda bude milou zastávkou při cestě na Šumavu. Pravidelně tam cestujeme ve třech - spolu s Luckou a naším psím miláčkem Berrym. Ani tentokrát tomu nebude jinak,“ říká.

Jako perličku pak dodala, že rodinný pejsek Berry dokonce pochází z nedaleké obce Trhové Dušníky na Příbramsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám