Hlavní obsah

Olomoucký kraj má dva zástupce v představenstvu Hospodářské komory ČR

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 22. května proběhl v Plzni 26. sněm Hospodářské komory ČR. Do čela byli zvoleni dva zástupci Olomouckého kraje. Bořivoj Minář se stal viceprezidentem komory a Tomáš Sýkora byl zvolen do představenstva HK.

Foto: HK

Sněm HK

Článek

Hospodářská komora si letos volila kompletní vedení a ze tří kandidátů na jejího prezidenta, byl v druhém kole s přesvědčivým náskokem zvolen Vladimír Dlouhý. Tato volba zřejmě nastolila novou etapu a směrování Hospodářské komory. Významným milníkem je také zvolení dvou zástupců z Olomouckého kraje. Bude záležet pouze na nich, jak se jim podaří využít tuto příležitost pro svůj region.

Důležitost celého sněmu byla podtržena i přítomností premiéra České republiky Bohuslava Sobotky, který měl úvodní projev. Na sněmu se setkali podnikatelé z celého Česka a řešili nejen organizační a hospodářské záležitosti, ale i možnosti většího zapojení do společnosti a zákonodárné oblasti. Členové HK ČR totiž v této zemi zaměstnávají 2/3 práceschopného obyvatelstva a vytvářejí 60 procent HDP. 

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona a podporuje všechny podnikatelské oblasti mimo zemědělství, potravinářství a lesnictví (tuto činnost vykonává Agrární komora ČR). Posláním je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR, a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Komora sdružuje téměř 14 000 členů.  

Zvolený Tomáš Sýkora je předsedou představenstva Okresní hospodářské komory v Olomouci, která patří dlouhodobě mezi nejaktivnější komory v zemi. Již tento čtvrtek pořádá právě HKOl pod vedením Sýkory oslavu 163. výročí od založení této organizace. Akce proběhne v Galerii patro v Olomouci a na hosty čeká bohatý doprovodný program. 

Reklama

Výběr článků

Načítám