Hlavní obsah

Olomoucké střední školy změřily síly ve florbalovém turnaji

Novinky, David Vančík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Gymnáziu Olomouc, Čajkovského 9, se při florbalovém turnaji utkaly týmy z pěti olomouckých středních škol.

Foto: David Vančík

Realizační tým z řad Mladých konzervativců

Článek

Ve středu 3. prosince se v Čajk-aréně utkaly týmy z pěti olomouckých středních škol. Vedle školy ze Svatého Kopečku se zapojily také průmyslová škola strojnická, technická a obchodní škola, stavební či gymnázium Čajkovského.

V průběhu deseti zápasů, měli studenti ve smíšených týmech možnost opustit monotónní a mnohdy ne zrovna zábavný a zajímavý způsob výuky ve třídách. Naopak se v zápalu hry učili týmové spolupráci, správně ventilovat emoce, nebo umět přijímat prohru či vychutnávat vítězství.

Krátce po poledni již byl znám vítěz turnaje, kterým se stalo mužstvo ze Střední průmyslové školy strojnické, které tak postoupilo do kola moravského.

„Jsem rád, že se nám podařilo uspět i přes připravenost a bojovnost soupeřů a pevně věřím, že se nám podaří úspěch opakovat i na krajské úrovni,“ nechal se slyšet kapitán týmu Jakub Borůvka.

„Dnes šlo o městské kolo, ze kterého vítěz postupuje do souboje týmů z Moravy a vítěz moravského kola se utká s nejlepším florbalovým týmem z Čech,” upřesnil za organizátora akce Josef Kaštil.     

„V dnešní době, kdy se lidé pohybují čím dál míň, je velmi důležité se snažit probouzet v mladých lidech zájem vést aktivní životní styl, ke kterému sport rozhodně patří,” uvedl organizátor turnaje, David Vančík, předseda Mladých konzervativců v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám