Hlavní obsah

Olomoucké Gymnázium Čajkovského bodovalo v televizní soutěži Bludiště

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý pořad z produkce ostravského studia České televize Bludiště se stal místem klání mezi studenty Gymnázia Čajkovského a dalšími školami z České republiky.

Foto: Petr Kameníček

Vítězný tým Gymnázia Čajkovského z Olomouce

Článek

Kdo nezabloudí v Bludišti, ten se ani v … neztratí. Kdo by neznal tuto známou větu z konce soutěže. Studenti ze třídy 4. E Gymnázia Čajkovského v Olomouci ukázali, že si dokáží poradit a najít cestu z každé situace. Soutěž, která je založena na kláních v obratnosti, rychlosti a vědomostech studenty nezaskočila a díky tomu vyhráli ve všech třech možných pokračováních.

Počáteční nervozita během prvního dílu rychle opadla a soutěžní tým v závěru dokázal, že mu patří zasloužené prvenství. Získané zkušenosti se velmi hodily i v následujících pokračováních.

Zatímco televizní diváci mají pocit, že soutěžící si mohou mezi natáčením týden odpočinout, opak je pravdou. Všechny tři díly se natočily během dvou dnů, není proto divu, že na týmu byla vidět únava. Přesto však sebrali všechny síly a stali se vítězi také v závěrečném třetím klání.

Zatímco čtveřice vybraných studentů soutěžila, zbytek třídy zajišťoval patřičnou podporu v hledišti. Díky tomu se jim naskytla jedinečná možnost nahlédnout pod pokličku pana režiséra a naživo se zúčastnit natáčení tohoto pořadu. Během volných chvil si mohli vyzkoušet například, co obnáší být kameramanem.

A o tom, že klání byla vyrovnaná a až do konce nebyl jasný vítěz, se budete moci přesvědčit 21. a 28. března a 4. dubna na Déčku České televize.

Související témata:

Výběr článků

Načítám