Hlavní obsah

Olomoucká Olympia otevírá výstavu Ozvěny Dakaru

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 15. února se Olympia Olomouc stane rájem pro milovníky motorismu. V rámci automoto show Ozvěny Dakaru zde budou k vidění auta a fotografie ze světoznámé Rallye Dakar. Součástí akce bude autogramiáda několikanásobného účastníka závodu Aleše Lopraise.

Foto: Olympia Olomouc
Článek

Výstavu automobilů pořádá Olympia ve svých prostorách již po několikáté. "Letos se nám podařilo doplnit ji o fotografie Petra Lusky z legendárního závodu Rallye Dakar. Zachytil na nich náročnost závodu a krásy tamější přírody, nahlédl i do zákulisí extrémní soutěže," uvedla Eva Linková, marketingová manažerka centra. Vystavené fotografie si návštěvníci mohou zakoupit a přispět tím na charitativní účely.

Jedním z bezesporu nejzajímavějších okamžiků výstavy bude autogramiáda českého účastníka Rallye Dakar Aleše Lopraise. Olomoucký rodák se představí v sobotu 23. února od 13 hodin, aby mimo autogramů poskytl i zasvěcený výklad o reklamním voze Tatra, který v Rallye Dakar zvítězil v letech 1998, 1999 a 2001. Auto-moto show a výstava fotografií z Rallye Dakar potrvá v Olympii až do 25. února.

Kdo je Aleš Loprais:

Synovec šestinásobného vítěze dakarské rallye Karla Lopraise se závodu se zúčastnil poprvé v roce 2006 právě po boku svého strýce. V letošním ročníku dokázal vyhrát několik dílčích etap, aby dojel na skvělém celkovém šestém místě. Jeho nejlepším výsledkem je prozatím třetí místo, které vybojoval v roce 2007. Mimo jiné startoval i na Rallye Hedvábná stezka, kterou před dvěma lety vyhrál.

Reklama

Výběr článků

Načítám