Hlavní obsah

Olomouc se těší na páteční basketbalové derby

Novinky, Radim Kašpar

Basketbal Olomouc odehrál v letošní sezoně již osm utkání, z toho pět na palubovkách soupeřů. V posledním kole se konečně podařila prolomit smůla z venkovních utkání a svěřenci Željka Živkoviče si odvezli dva body ze Šlapanic. V derby s rivalem z UP Olomouc budou v pátek 17. listopadu hrát o třetí výhru v řadě.

Foto: Radim Kašpar

Basketbal Olomouc X UP Olomouc

Článek

Blíží se boj o Olomouc. V loňském roce v základní části vyhráli obě utkání hráči UP Olomouc. Oba celky na sebe narazily znovu v předkole play off, tam se naopak radovalo mužstvo Basketbalu Olomouc, které sérii na dvě vítězná utkání vyhrálo jasně 2:0.

V letošní sezoně se prozatím hráčům UP Olomouc příliš nedaří, a tak bude favoritem prvního derby určitě Basketbal Olomouc. Již za pár dní se dozvíme, zda role favorita bude potvrzena. 

Utkání začíná 17. listopadu v 19:00 v Čajkaréně, pro diváky budou připraveny také doprovodné soutěže.  

Svěřenci kouče Željka Živkoviče mají za sebou dvě výhry. Nejprve se podařilo jasně porazit dobře hrající tým z Nového Jičína. V poločase utkání 7. kola hráči Olomouce sice ještě o bod prohrávali 47:48, ale ve druhé půli jasně vládli. Nakonec z toho byla výhra 97:70. Hned šest hráčů nastřílelo přes 10 bodů, což svědčí o kvalitní týmové hře. 

V dalším kole jeli hráči na půdu Sokolu Šlapanic. Skóre bylo jako na houpačce. Po první půli vedla Olomouc 40:35, třetí čtvrtina se naopak vůbec nepovedla a rázem to bylo 58:50 ve prospěch soupeře. V poslední desetiminutovce ale Basketbal Olomouc pořádně zabral a nakonec vyhrál poměrem 81:75. Výborné utkání odehrál Vít Šmerda, který nastřílel 19 bodů a k tomu nasbíral i 12 doskoků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám