Hlavní obsah

Odpoledne s modelářem v Muzeu papírových modelů

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. května odpoledne (od 13 do 16 hodin) v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují bude na zájemce čekat papírová legenda modelářského světa Michal Kavalier. Spolu s Pavlem Skokanem představí český modelářský svět.

Foto: Martina Váňová

Michal Kavalier při práci

Článek

Nenechte si ujít setkání s modelářem Michalem Kavalierem, legendou papírového modelářství. Tento modelář byl oceněn nejedním diplomem, nejednou medailí, nejedním pohárem.

V Muzeu papírových modelů probíhá jeho první samostatná výstava, na které vystavuje průřez své tvorby. Vystaveno je přes čtyři sta modelů různých témat. Ozdobou výstavy je bez pochyb miniaturní Zlatá ulička, model rakety Sojus28. Ze staveb jistě londýnský Big Ben, Národní divadlo nebo Koloseum.

Michal Kavalier je podle slov kolegů „měřítkový terorista”. Často staví jak miniatury, tak obrovské papírové modely. Má za sebou stavbu obrů jako Jeepu z ABC od pana Vyškovského v měřítku 1:2,5 a miniatur, jako je zmiňovaná Zlatá ulička v měřítku 1:1400.

Pavel Skokan je vydavatelem, majitelem www.megagraphic.cz, konstruktérem papírových modelů.

Oba milovníci papíru návštěvníky vtáhnou do světa iluzí. Ukáží, jak papírový model vzniká, jeho stavbu a co obnáší jeho vydání pro veřejnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám