Hlavní obsah

Odpoledne plné her, které umí v každém vyprovokovat soutěživého ducha

Novinky, Lenka Žáčková

Poslední dubnový víkend před létem si přišla vyzkoušet celá řada známých osobností nové deskové hry na trhu, které se dělí na strategické, závodivé a ostatní.

Foto: Zuzka Žáčková

Herec Ladislav Ondřej

Článek

Svět deskových her v pražských Vršovicích hostil ty, kteří si to přišli rozdat nejen se svými dětmi, ale i se svými kolegy a příznivci „deskovek“.

Mezi nimi nechyběl oblíbený herec Tomáš Matonoha se synem Štěpánem, moderátor Bořek Slezáček se synem Koljou, nejmladší seriálový otec - samoživitel Ladislav Ondřej, který hraje v Ordinaci v růžové zahradě Jakuba Mázla a jedinou ženou, která má pro strach uděláno, byla herečka „tvrďák“ Veronika Petrová, která v loňském roce absolvovala kurz krav maga military (reality show Operace Izrael - nejtvrdšího vojenského výcviku) pod vedením izraelských instruktorů.

Primárním cílem Světa deskových her (kromě obchodních aktivit) je seznamovat širokou veřejnost s vybranými herními sety a propagovat rodinnou soudržnost, která se pomalu vytrácí z domovů… Jako již tradičně při obdobných herních setkáních, která se pořádají pravidelně, se lépe na počátku dařilo dětem, ale dospělí se díky zdravé soutěživosti a rozpomínání na herní strategie, které často souvisí i s životními zkušenostmi, začali na děti rychle dotahovat.

Díky typu strategických i závodivých deskových her dochází k trénování kognitivních funkcí, což jsou všechny myšlenkové procesy, které umožňují rozpoznávat, pamatovat si, učit se a přizpůsobovat se. Psychické procesy zahrnují paměť, koncentraci, pozornost, řečové funkce, myšlení, porozumění informacím, schopnost řešit problémy, plánovat, organizovat, koordinovat či vyvozovat úsudek.

Závěrem odpoledne bylo společné konstatování všech zúčastněných, že společenské hry do života rozhodně patří a k létu obzvlášť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám