Hlavní obsah

Odborníci rozhodovali o nejlepším tuzemském vinařství

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odborníci po pečlivé prohlídce jednotlivých vinařství mají dnes už jasno, kdo se stane vítězem letošního ročníku Vinařství roku v kategorii malé, střední a velké vinařství. Na výsledky si však budeme muset počkat. Svou roli v nich sehrají i hlasy veřejnosti.

Foto: Locomotion
Článek

Snad ještě nikdy v historii soutěže nezažila odborná porota tak krásné počasí jako při letošní návštěvě vinařských firem, které se probojovaly do finálových bojů o titul Vinařství roku 2013. Jinak ji ale počátkem týdne čekala náročná práce. Ve dvou dnech musela skupinka sedmi vinařských odborníků navštívit hned devět vinařství, včetně jejich vinic, provozu a nakonec ochutnat i jejich skvělá vína. 

Všichni vinaři měli stejnou možnost představit jim v 90 minutách co nejlépe své firmy a výsledky své práce. Každý z nich se tohoto úkolu zhostil jinak, ale všichni s obrovským zápalem. Ve hře je totiž letos opravdu hodně. 

Z devíti firem (Vinařství Glosovi, Víno J. Stávek, Proquin, Moravíno, Vladimír Tetur, Sonberk, Zámecké vinařství Bzenec, Vinné sklepy Valtice a Znovín Znojmo) totiž poprvé vzejdou hned tři vítězové, a to v kategoriích malé, střední a velké vinařství. Dosáhnout na prestižní ocenění ve své kategorii tak mají i menší firmy, které by se jinak s velkými vinařskými závody nemohli vůbec měřit. 

O tom, kdo se ale nakonec stane hlavním vítězem, nakonec rozhodnou lidé. Svými hlasy, které až do 24. března svým favoritům zasílat, totiž určí právě to nejlepší vinařství, která si z Veletržního paláce koncem března odveze titul Vinařství roku 2013. Odměna v podobě atraktivních cen však čeká nejen na vítězné vinařské firmy, ale i na hlasující.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám