Hlavní obsah

Od stolu do terénu, úředníci vyrazí na cyklokontrolu Bohumína

Novinky, Lucie Balcarová

Cyklistika je v Bohumíně velmi populární. Do pedálů tady šlapou všechny ročníky a za každého počasí. Také vedení Bohumína má tento způsob dopravy v oblibě. Každoročně proto vyráží vedoucí úředníci bohumínské radnice na tradiční cyklokontrolu investičních akcí.

Foto: Lucie Balcarová

Vedení bohumínské radnice jezdí na pravidelné cyklokontroly investičních akcí.

Článek

Další ročník proběhne už zítra - v úterý 16. června. Na 16kilometrovou trasu vyrazí o půl desáté. „Projedeme centrum i městské části. Od radnice vyrazíme obhlídnout další etapu zateplování cihlových domů v okolí základní školy Beneše. Odtud pojedeme na novobohumínský hřbitov, kde letos vyroste nové kolumbárium. Z něj se pak vydáme otestovat nový chodník mezi parkem Petra Bezruče a Janáčkovou ulicí, kde na začátku léta otevřeme novou atrakci – živé bludiště s dřevěným hradem,“ uvedl bohumínský místostarosta a autor trasy Lumír Macura s tím, že o 200 metrů dále u zdejšího aquacentra u speciální pumpy dofoukají cyklisté duše u svých bicyklů.

Od aquacentra a sportovní haly vyjede úřednický peloton otestovat novou cyklotrasu přes budoucí lesopark Na Panském. Pojedou po ní do Nové Vsi, kde si prohlédnou zdejší hasičský areál, v němž by příští rok měl vyrůst zastřešený altán. Odtud zamíří přes přírodní památku Niva-Olše-Věřňovice až do Šunychlu k Červínu, kde zkontrolují opravený mostek přes Lutyňku.

Odsud se vydají do Kopytova ke Kališově kříži a nebude chybět ani prohlídka oblíbeného přírodního Kališova jezera, kam obzvláště v létě míří davy. V budoucnu tady proto město počítá s dalším vylepšením. K cykloboxům nebo grilovacím místům by měla přibýt i plovoucí mola a sociální zázemí s občerstvením.

Úředníci projedou i trasu plánované cyklostezky od jezera až k Ovocné ulici ve Starém Bohumíně. Pak už na ně čeká poslední zastávka letošní cyklovyjížďky - starobohumínské náměstí Svobody. V jeho blízkosti totiž město právě opravuje dva bývalé domy s pečovatelskou službou na moderní byty. Náročná rekonstrukce skončí příští rok na jaře.

Reklama

Výběr článků

Načítám