Hlavní obsah

Obyvatelé Zastávky připravili další společné setkání

Novinky, Zuzana Straková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obci Zastávka, části města Přeštice, se lidé rozhodli, že obnoví staré tradice a začnou pořádat setkávání. Po povedeném Vánočním posezení u stromečku se jako další vhodná akce jevila oslava "Májky". Na tento den bylo připraveno posezení s občerstvením a pro děti spousta zajímavých her.

Foto: Zuzana Straková
Článek

Díky nápadu a organizaci manželů Vladislava a Michaely Štěrbových se uskutečnilo 28. dubna první Předmájové odpoledne v Hlinkách na Zastávce plné soutěží a akcí pro děti i dospělé.

Nejprve děti poměřily své síly v několika soutěžních disciplínách. Po rozdělení do dvou družstev za mohutného povzbuzování dospělých skákaly v pytlích, přetahovaly se lanem, plnily kyblíky vodou... Za svoji bojovnost získaly na konci Pamětní list za účast v soutěži, zlaté čokoládové medaile a balíček sladkostí. Kdo měl zájem, mohl si pod dohledem ověřit svoji mušku při střelbě ze vzduchovky. Po chvilce odpočinku se děti vydaly do blízkého lesa na stopovačku, kde prověřily svoje orientační znalosti, sbíraly indicie, na jejichž základě na konci cesty našly čokoládový poklad.

Poté už se zapojili i tatínkové a vypuklo fotbalové klání otců s dětmi, které co se týče bojovnosti a nasazení, se mohlo hrdě rovnat mistrovskému utkání. Vzhledem k tomu, že počasí opravdu přálo, byli všichni zúčastnění jistě rádi, že se mohli občerstvit ve stanu, který vyrostl v blízkosti hřiště. Zde si mohli posedět, popovídat a dát si něco k zakousnutí. V nabídce bylo grilované maso, klobásy, na rožni se opékalo prasátko, v horkém dni se uplatnily i nápoje na zapití náročných výkonů.

Děti mezitím nedočkavě vyhlížely příchod tmy, kdy je ještě čekala zkouška odvahy, musely projít ztemnělým lesem za pomoci světýlek. Všechny děti prokázaly svoji statečnost a úkolu se zhostily s nadšením.

Se setměním byl u hřiště rozdělán oheň a začalo se hrát a zpívat. Za hudební doprovod děkujeme zejména Marcele Kastnerové, která s sebou přinesla kytaru a kromě ní zahrála i na zapůjčenou harmoniku a zpříjemnila tak večerní posezení.

Obyvatelé Zastávky společně strávili příjemný sobotní den i večer a vyjádřili svoji naději, že se podobná setkání budou uskutečňovat častěji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám