Hlavní obsah

Obyvatelé Domu seniorů Kdyně mají unikátní kalendář

Novinky, Jaroslav Baďura

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelům Domu seniorů Kdyně, jehož zaměstnanci vytvářejí opravdový Domov, bude měsíce letošního roku připomínat unikátní kalendář. Je sestaven z fotografií, které připomínají aktivity, kterým se obyvatelé v jednotlivých měsících věnovali.

Foto: DS Kdyně
Článek

S nápadem kalendář sestavit přišla zaměstnankyně Domu seniorů Kdyně, zdravotní sestra Romana Kazdová.

„Fotogalerie akcí našich obyvatel skýtá spousty hezkých záběrů. Myslím, že i sami obyvatelé jsou nadšeni, když se na některých snímcích v kalendáři našli,“ řekla Romana Kazdová.

V kalendáři tak lze vidět spokojené obyvatele například při čištění hub, které jim nasbírali obětaví zaměstnanci (mnozí obyvatelé se již do lesa pro své pohybové omezení sami nedostanou – proto si mohli houby alespoň očistit a zavzpomínat na to, jak je kdysi sbírali), nebo lze na fotografiích vidět obyvatele Domu seniorů Kdyně při taneční zábavě či besídce s dětmi, které Domov navštívily.

Zaměstnanci Domu seniorů Kdyně také letos předpokládají, že budou shromažďovat ty nejpovedenější snímky z bohatého života obyvatel Domova a sestaví z nich kalendář také na příští rok 2015.

„Myslím, že se máme s ohledem na bohaté aktivity, které pro obyvatele Domova vytváříme, čím pochlubit. Kalendář je jednou z možností, jak obyvatelům i návštěvníkům Domova připomenout hezké chvíle z celého roku,“ řekl ředitel Domu seniorů Kdyně Jakub Žákavec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám