Hlavní obsah

Oboroh vystoupil v kostele v Kurdějově

Novinky, Jiří Smutný

Východočeská folkrocková skupina Oboroh zahrála po pouti v neděli 25. června v Kurdějově. Místem koncertu byl opevněný římskokatolický kostel sv. Jana Křtitele z 1. poloviny 15. století, známý svými podzemními chodbami. Příznivci Oborohu si vyslechli koncert, sestavený ze dvou desítek písní.

Foto: Jiří Smutný

Oboroh (zleva): Klecandr, Jetenský, Ježek, Dostál

Článek

Vedoucí Oborohu Slávek Klecandr přijel jako obvykle se svou sbírkou kytar, baskytarista Jaroslav Jetenský svůj nástroj jako obvykle neměnil, Libor Ježek usedl za bicí a klávesista Roman Dostál si zahrál i na foukací harmoniku.

V úvodu zazněly písně, které zatím nebyly nahrány a čeká je to za měsíc v brněnském studiu Indies, kde vznikne nové album. Následoval Žalm 19 a po něm píseň Prosba z první sólové desky Romana Dostála. Po Žalmu 121 zahrál Oboroh dvě písně Sváti Karáska a další Dostálovu píseň Koně. Po Žalmu 12 přišla na řadu skladba Ticho bílé soboty. Milovníci rocku si přišli na své při písni Znovu poprvé.

„Včera jsme hráli v tom vedru venku v Hosíně. Tady je to v pohodě,“ pochvaloval si Slávek Klecandr příjemnou teplotu v interiéru kostela a snad aby to venkovní vedro připomněl i uvnitř chrámu, zvolil jako další skladbu vlastní instrumentálku Hlasy z pouště.

Následovaly písně Padá noc, Byl jsi tam, Žalm 51 a na závěr Vítr autorské dvojice Klecandr - Dostál z alba Kámen. Přídavkem pro vděčné posluchače, kteří si ho včetně faráře Jaromíra Smejkala vytleskali, byl jako obvykle Žalm 8 a navíc ještě zhudebněná modlitba Otče nás.

Reklama

Výběr článků

Načítám