Hlavní obsah

Obnovený park Herty Lindnerové v Krupce přivítal první návštěvníky

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani deštivé počasí neodradilo návštěvníky nově zrekonstruovaného parku Herty Lindnerové v Krupce od účasti na jeho slavnostním otevření. Tím slavnostním okamžikem bylo přestřižení slavnostní pásky spolu se zasazením mladé lípy, a park Herty Lindnerové byl tak oficiálně předán do užívání veřejnosti.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Sázení mladé lípy u vchodu do parku Herty Lindnerové

Článek

„Po obnově, která trvala 15 měsíců, park získal novou tvář a je připraven pro mnohostranné využití všemi generacemi. K dispozici jsou 2 hřiště pro malé i větší děti, účelně vybavená jak pro hry a pobyt maminek s dětmi, tak i pro pohybové aktivity na lanové pyramidě a dalším vybavení,“ řekl během slavnostního otevření starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Všichni návštěvníci parku tak mohou kromě laviček, travnatých ploch a stínu stromů využít moderní hřiště pro několik míčových sportů, a 5 cvičebních prvků pro seniory na procvičování a masáže. Ani majitelé psů nepřijdou zkrátka, neboť zde mají k venčení svých pejsků vymezený prostor.

V samém srdci parku je pak umístěná busta protinacistické odbojářky Herty Lindnerové, jejíž jméno park nese. Herta Lindnerová byla popravena v Berlíně-Plötzensee dne 29. března 1943 ve věku pouhých 23 let.

Pro obnovu a rekonstrukci parku byly především využity prostředky z Regionálního operačního programu Severozápad ve výši přes 13 miliónů korun a další finance poskytlo město Krupka ze svého rozpočtu v objemu 3 milióny korun. Obyvatelé a návštěvníci Krupky tak získali krásné místo pro pasivní i aktivní odpočinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám