Hlavní obsah

Oblíbené filmové besedy ve Vráži opět zavedou na Šumavu

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní večer 7. listopadu nebude v lázeňském zámečku Vráž ve znamení lampiónových průvodů, ale přiblíží návštěvníkům krásy, tajemství, legendy i historické události, související s hvozdy Šumavy i sousedního Bavorského lesa.

Foto: Petr Hejna

svítání na hraniční hoře

Článek

Pravidelné filmové besedy v prostorách novogotického zámku Vráž již nabídly vůně a barvy Provence, africké savany, či opakovaně svět pod hladinou Rudého moře.

Stejně tak toulky Šumavou se pro svoji oblíbenost znovu vrací, tento kout naší vlasti je stejným magnetem, jako vzdálené exotické krajiny. Diváci uvidí nejen místa, kde jsou k zastižení na bavorské straně v rozsáhlém parku vlci a medvědi, ale i některá známá poutní místa, stejně jako na ta, která ještě relativně nedávno ukrýval hraniční prostor a vyhlídka na Alpy z hraničního hřebene byla věcí zcela nepředstavitelnou.

Jelikož většinu účastníků akcí tvoří lázeňští hosté, právě forma velkoplošné projekce mnohým umožní podívat se na místa jim vzhledem k omezené mobilitě často nedostupná. Nicméně brány zámku jsou při besedách, koncertech nebo bohoslužbách otevřeny i návštěvníkům z okolí, jezdí sem i zájemci z Písku, Strakonic, dokonce i z Vlachova Březí. 

Beseda s podtitulem Šumava magická, malebná, tragická... začne v 19:30, místo konání jako - obvykle útulná zámecká jídelna.

Podzimní počasí již tolik nepřeje možnosti spojit „výlet na Šumavu“ s procházkou v okolí, ale odskočit si k blízkému Jezírku lásky není rozhodně nikterak fyzicky ani časově náročná cesta. I sám zámek má svoji historii - od přítomnosti rodu Lobkowitzů po méně žádané rehabilitační pobyty vojáků z řad wehrmachtu v době 2. světové války.

Reklama

Výběr článků

Načítám