Hlavní obsah

Oblastní kolo Porty proběhne o víkendu

Novinky, Alena Lochmannová

Již tuto sobotu vypukne v sále plzeňského Saloonu Roudná každoroční klání kapel a jednotlivců v oblasti žánru folk a country. Západočeské oblastní kolo Porty se tím připojí nejen k letité plzeňské tradici festivalu, ale i k letošnímu jubilejnímu 50. výročí Porty.

Foto: Jan Eret

Hlavní soutěžní část proběhne v sobotu 23. dubna a v neděli na ni naváží tři hudební a textařské workshopy.

Článek

Program je nabitý po celý víkend. Hlavní soutěžní část proběhne v sobotu 23. dubna a v neděli na ni naváží tři hudební a textařské workshopy.

Do soutěže se přihlásilo 14 kapel a jednotlivců. Jedná se převážně o zajímavé a zkušené muzikanty. Soutěž zpestří vystoupení hostů, jako například Acoustix nebo Janek Eret trio. Důležitou součástí soutěže je porota, v ní uvidíme pětici známých osobností, kterými jsou Miloš Keller, Milan Čechura, Jiří Kříž, Radim Huml a Markéta Čekanová. Soutěž je složena z kategorií interpretační, autorské a soutěže o trofej diváků.

„O diváky nebývá nouze už od začátku soutěže v 11 hodin,” doplnil pořadatel plzeňského kola Jan Eret. „Soutěž má rychlý spád, každý účinkující přináší něco nového a všichni mají čím diváky zaujmout.” Navíc i diváci mají možnost přihlásit se do nedělních workshopů hry na kytaru, mandolínu a textové dílny.

Ve velmi příjemném prostředí sálu Saloonu Roudná se koná oblastní kolo Porty již pátým rokem. Koho pošle letos porota za interpretační a autorské výkony do finále celostátní Porty do Řevnic a mezinárodní do Ústí nad Labem, se dozvíme v sobotu. Vítěz se také svým samostatným vystoupení stane zlatým hřebem sobotního večera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám