Hlavní obsah

Objevte tajemství tří zámeckých věží s klíčnicí na zámku v Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevte tři tajemné předměty ve třech zámeckých věžích. Prohlídky s klíčnicí návštěvníky provedou komnatami prvního prohlídkového okruhu na zámku v Mníšku pod Brdy. První předmět najdeme v Kapli sv. Serváce, druhý v Hodinové věži a třetí v Loveckém salonku. Prohlídky se konají od úterý do pátku vždy od 13.30 do 15.30 hodin.

Foto: Jana Digrinová

Tipněte si, který předmět v kapli sv. Serváce na zámku Mníšku pod Brdy si nese nejzajímavější příběh.

Článek

„Děti mají rády příběhy s nádechem tajemna a přesně na to se zaměříme tento týden. Objevíme tři předměty se zajímavým příběhem, který děti zaujme,“ říká průvodkyně Růžena Langerová.

Předměty najdete postupně ve třech zámeckých věžích a můžete společně tipovat, kterého předmětu z těch, co uvidíte, se příběh týká. První zámecká věž je Kaple sv. Serváce, ve které uvidíte opravdu jeden z nejvzácnějších exponátů na zámku. Hodinová věž je druhá věž a ukrývá několikero hodiny. Možná se vám podaří některé i přehlédnout a právě ty jsou raritou celé místnosti.

V loveckém salónu ve třetí věži najděte jeden trošku strašidelný předmět. Hned taky zjistíte, k čemu sloužil.

Zámek Mníšek pod Brdy byl poprvé otevřen veřejnosti v roce 2006. Druhá trasa v roce 2008, poté byla otevřena první část zámeckého parku s dvěma fontánami.

Život první republiky na vás dýchne nejen na zábavných prohlídkách pro děti, ale na své si přijdou i návštěvníci klasických okruhů. Podívat se můžete na výstavu Móda v běhu staletí, nebo na výstavu věnovanou památkám, které jsou světovým dědictvím.

Prvního září je připravena Hradozámecká noc, která nabídne například podívanou na ohňostroj v zámecké zahradě, děti budou hledat zapomenuté pohádky a dospělí zjistí jaké lásky a nelásky trápily zámecké pány a paničky.

V sobotu 11. srpna večer se na nádvoří zámku uskuteční představení Útes o putování a mořeplavbách francouzského šlechtice Filipa de Navarre.  

Reklama

Výběr článků

Načítám