Hlavní obsah

Obchodní centrum jako taneční parket. V Olomouci proběhl Šantovka Dance Contest

Novinky, David Zapletal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomoucké obchodní centrum Galerie Šantovka se proměnilo na taneční parket. O víkendu tu totiž proběhla soutěž tanečních choreografií s názvem Šantovka Dance Contest.

Foto: 331 Dance Studio Olomouc

Tanečníci z 331 Dance Studia Olomouc

Článek

První zářijovou sobotu (3. 9.) se v rámci Veletrhu zájmových kroužků uskutečnila i taneční soutěž Šantovka Dance Contest. Společně ji zorganizovali agentura Shake Marketing a 331 Dance Studio Olomouc.

K vidění byly choreografie nejrůznějších tanečních stylů, od hip hopu, přes disco dance, modern dance až po orientální nebo irské tance.

Nejvíce zaujal street dance a contemporary dance

Zájem tanečníků byl na první ročník opravdu velký, představilo se 30 choreografií rozdělených do dvou věkových kategorií - děti a dospělí. Nechyběly přední olomoucké taneční školy (největší zastoupení mělo 331 Dance Studio Olomouc), ale ani tanečníci z dalších měst (Prostějov, Kroměříž, Vyškov atd.).

Z tanečních stylů porotu i diváky nejvíce zaujaly taneční styly spadající v poslední době velmi oblíbený street dance, v dětské kategorii ale bodovaly také choreografie moderního tance, tzv. contemporary dance.

V kategorii mladších tanečníků se nejúspěšnější olomouckou taneční školou stalo 331 Dance Studio Olomouc s dětskou street dance choreografií na motivy hry Člověče, nezlob se. Ani ta ale nestačila na absolutní vítěze, taneční školu Pirouette z Prostějova a jejich vystoupení v tanečním stylu contemporary dance. Konkurence mezi dětmi byla opravdu obrovská, z 19 choreografií do finále postupovaly pouze tři nejlepší.

Mezi dospělými tanečníky jednoznačně vládne street dance a Šantovka Dance Contest byl toho důkazem. Až na jedno vystoupení byly všechny choreografie zaměřené právě na tyto pouliční taneční styly. První místo si z Galerie Šantovka odvězli tanečníci z M-Dance Crew Kroměříž, jejich taneční formaci Burn It Up se opravdu daří a Galerie Šantovka rozhodně nebylo jediné místo, odkud si letos vítězství odvezli.

Premiérový ročník Šantovka Dance Contestu lze hodnotit jako úspěšný. Běžní návštěvníci obchodního centra měli možnost během relativně krátké doby zhlédnout množství tanečních vystoupení zaměřených na nejrůznější taneční styly. Měli možnost zjistit, že tanec je jedinečné spojení pohybu, zábavy a umění.

Tancovat můžete v každém věku

Pokud byste tanec také rádi zkusili, právě teď máte ideální příležitost. 331 Dance Studio Olomouc, tedy taneční škola, která pomohla Šantovka Dance Contest zrealizovat, totiž pořádá zápis do svých tanečních kurzů. Ty jsou určeny všem věkovým kategoriím, dětem i dospělým. Taneční kurzy jsou zaměřené na pouliční tanec (street dance) i moderní tanec (contemporary dance) - tedy taneční styly, které sklidily v Galerii Šantovka největší ohlas.

Další informace získáte na stránkách 331 Dance Studia Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám