Hlavní obsah

Občanské sdružení ProCit zve autistické děti do centra her 

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem loňského roku 2011 vzniklo v Plzni svého druhu ojedinělé centrum pro děti s poruchou autistického spektra neboli autismem. Kromě základního bezpečného zázemí pro společné setkávání nabízí také hernu s každodenním provozem.

Foto: ÚMO 3

Dětem je k dispozici hrací, sportovní a relaxační koutek, pro dospělé prostor pro společné posezení.

Článek

"Dětem je k dispozici hrací, sportovní a relaxační koutek, pro dospělé prostor pro společné posezení. Podle zájmu našich klientů pořádáme pravidelně také nejrůznější volnočasové aktivity, na příklad sportovní dny, canisterapie nebo cvičení rodičů s dětmi," uvedla předsedkyně občanského sdružení ProCit Irena Vítovcová.

"Všechny aktivity plánujeme s ohledem na specifické potřeby dětí s poruchou autistického spektra," dodala Vítovcová.

Občanské sdružení nabízí také odbornou podporu speciální pedagožky Mgr. Hany Markové, pravidelné diskuze a besedy a mnoho dalšího.

"Autismus se řadí k nejzávažnějším poruchám dětského duševního vývoje, a proto jsem nesmírně rád, že centrum pro děti s tímto onemocněním vzniklo také v Plzni. V poslední době navíc počet takto diagnostikovaných případů vzrostl a myslím si, že mnoho rodičů ani neví, že mají možnost najít pomoc i v západočeském regionu," dodal starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra sídlí v Macháčkově ulici 47 v Plzni na Skvrňanech. Kromě středy, která je vyhrazena konzultacím se speciálním pedagogem, je otevřeno denně od 9 do 12 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám