Hlavní obsah

Občanské sdružení DMO POBYTY připravuje velikonoční pobyt v Centru Paraple

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavské sdružení DMO POBYTY v čele s předsedkyní Katkou Maxovou je již pár let po celé republice známé svými aktivitami, které pořádá pro lidi s dětskou mozkovou obrnou, jejíž zkratku má ve svém názvu. Nejbližší akcí je velikonoční pobyt v pražském Centru Paraple.

Foto: archiv DMO POBYTY o. s.

Velikonoční pobytu v Centru Paraple uspořádalo sdružení i vloni a předloni. Fotografie je z roku 2013.

Článek

Dětská mozková obrna má široké spektrum příznaků, od celkem nevinného kulhání až po úplnou imobilitu. A čím jsou příznaky těžší, ale také čím je člověk starší, tím těžší je rovněž pro něho samotného zcela obyčejný život.

Sdružení DMO POBYTY umožňuje svým klientům, aby během pár dnů zažili to, co je pro nás zdravé zcela samozřejmé a mnohdy i obyčejné. Dovolenou, sport, hotelové pokoje a osobní komfort.

Nejbližší připravenou akcí je Velikonoční pobyt, jenž proběhne ve dnech 18. – 21. dubna v Praze, v Centru Paraple, o. p. s., které je známé svým spoluzakladatelem, hercem Zdeňkem Svěrákem. Na klienty zde čeká ubytování hotelového typu, teplá strava, výlet do aquaparku a především dostatečný počet asistentů, kteří budou po celou dobu pobytu k ruce.

Během pobytu se bude rovněž dokončovat film. „Více zatím prozrazovat nemůžeme, protože se jedná o velké překvapení,“ říká předsedkyně sdružení Katka Maxová. Pobyt je již plně obsazen, zájemců o akce připravované Katkou je čím dál víc a začíná být těžké všechny přihlášky uspokojit. A přesně to nejlépe dokazuje, že se sdružení vydalo správným směrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám