Hlavní obsah

Občanská iniciativa Nechci rodit na silnici bojuje za zachování dostupné zdravotní péče

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanská iniciativa Nechci rodit na silnici už má první podepsané archy. Iniciativu podpořil svým podpisem také krajský radní pro zdravotnictví Václav Šimánek.

Foto: Iniciativa "Nechci rodit na silnici"

Iniciativu podpořil svým podpisem také krajský radní pro zdravotnictví Václav Šimánek.

Článek

Občanská iniciativa Nechci rodit na silnici bojující za dostupnou zdravotní péči v Plzeňském kraji a také za zachování gynekologicko-porodnického oddělení Rokycanské nemocnice sbírá podpisy již více než tři týdny. 

"Děkujeme všem, kteří dosud svým podpisem podpořili zachování dostupné zdravotní péče v Plzeňském kraji a také zachování gynekologicko-porodnického oddělení Rokycanské nemocnice. Podpisové archy bude moci veřejnost podepsat do června," uvedl autor petice a starosta města Rokycany Vladimír Šmolík.

Kromě nemocnice a městského úřadu v Rokycanech jsou podpisové archy dostupné také ve Stodské nemocnici a v tamním Infocentru a v Domažlické nemocnici. V Plzni je pak možné iniciativu podpořit na Krajském úřadu Plzeňského kraje, kde jsou umístěny podpisové archy na recepci úřadu.

Spolu se starostou Rokycan se na vzniku iniciativy podílí starosta Stodu Jiří Vlk a starosta Tachova Ladislav Macák, kterým osud zdravotnických zařízení není lhostejný.

Tachovsko už o nemocnici přišlo, Stodskou nemocnici se po intenzivních jednáních na začátku tohoto roku podařilo zachránit. 

Iniciativu je možné podpořit také svým podpisem prostřednictvím webových stránek http://nechciroditnasilinici.ic.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám