Hlavní obsah

O víkendech a svátcích se na zámku v Mníšku věnují dětem

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 4. a 5. května a také o státním svátku ve středu 8. května probíhá na zámku v Mníšku pod Brdy program pro děti. Zábavné prohlídky zámeckých komnat, tajemné prohlídky pohádkového sklepení nebo malování ve výtvarné dílně. Nakonec mohou navštívit i vyhlídku ve věži.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

O víkendech a svátcích probíhají na mníšeckém zámku nejen klasické prohlídky s výkladem o historii a majitelích, ale i zábavné prohlídky pro rodiny s dětmi. 

Děti se nejen dozvědí něco nového a zajímavého, ale určitě se dobře pobaví. V sobotu 4. května potkají v zámeckých komnatách oblíbenou královnu Elsu. Při prohlídkách Královna Elsa a Olaf navštíví slavnostní zámecké pokoje, kde se kromě pátrání po Olafovi mohou dozvědět o životě na zámku. Kde bývaly hostiny, z jak velkých džbánů se nalévalo víno, proč mají křesla kolečka nebo kam se schovával čaj.

V neděli 5. května se mohou těšit na Pohádkovou prohlídku o zámeckých strašidýlkách. Tentokrát se projdou soukromými pokojíky, a kromě pohádkového vyprávění zjistí, kde spala paní hraběnka, jaké hračky měly místní děti nebo z jakých pušek střílel pan baron.

Ve středu 8. května je opět na programu prohlídka s Elsou, na kterou je lepší si zajistit rezervaci. Je totiž znát, že děti ji stále milují. Kromě prohlídek v komnatách mohou rodiny s dětmi zavítat také na prohlídku sklepení. Uvidí třeba čarodějnici s moderním koštětem. Zvány jsou také do výtvarné dílny, kde je připraven nepřeberný výběr sádrových motivů k vybarvení, nebo na vyhlídku z podkroví zámku.

Reklama

Výběr článků

Načítám