Hlavní obsah

O pohár hradu Vildštejn soutěžili mladí hasiči

Novinky, Ivan Utěkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí hasiči z Karlovarského kraje změřili síly ve Skalné. Soutěžilo tu celkem 8 družstev mladších ve věku od 6 do 11 let a 8 družstev starších ve věku od 11 do 15 let.

Foto: Káťa Schveinerová
Článek

Ve čtvrtek 8. května se v krásném prostředí parku ve Skalné konala tradiční soutěž mladých hasičů O pohár hradu Vildštejn. Soutěž opět zahájili Vildštejnští rytíři ukázkou středověkého šermu.

Letošní rok přijela z karlovarského kraje do Skalné na tuto soutěž družstva z Chodova, Chebu-Hájů, Mezirolí, Sokolova, Útviny, Březové, Křižovatky, Plesné, Lubů a domácí Skalné.

Soutěžilo se ve štafetě dvojic, kde soutěžící napojují na rozdělovač hadici a další nasazuje proudnici, a v požárním útoku, kde 7 soutěžících v družstvu se po nasátí vody přes savice, rozbalení hadic, zapojení přes rozdělovač a nasazení konečných proudnic snaží nejrychleji nastříkat vodu na terče.

Poděkování k této hasičské soutěžní události patří majiteli hradu panu Pumrovi, který sponzoroval odměny pro všechny zúčastněné se super poháry - jeho medaile mile překvapily soutěžící hasiče. Uznání patří i šermířské skupině Rektus z Chebu za vystoupení před hlavní soutěží a rozhodčím soutěže.

Umístění:

Družstva mladších hasičů: 1. místo: Mezirolí, 2. místo: Nová Role, 3. místo: Chodov, 4. místo: Krajková, 5. místo: Skalná, 6. místo: Cheb-Háje 1, 7. místo: Křižovatka, 8. místo: Cheb-Háje 2.

Družstva starších hasičů: 1. místo: Plesná, 2. místo: Březová, 3. místo: Útvina, 4. místo: Skalná. 5. místo: Křižovatka, 6. místo: Sokolov, 7. místo: Nová Role, 8. místo: Luby.

Související témata:

Výběr článků

Načítám