Hlavní obsah

O děti ze Sokolova a okolí se postarají lékařky ve dvou nových ordinacích

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dvou místech v Sokolově najdou nově maminky dětí ze Sokolova a okolí péči praktických lékařek pro děti a dorost.

Článek

Lékařky původně ordinovaly v areálu Nemocnice Sokolov (Nemos Ambulance), a byť se někteří rodiče obávali, že se svou praxí skončily a zdravotní péče o děti nebude zajištěna, došlo pouze k přesunu do nových prostor.

Praktické lékařky MUDr. Jitka Majkusová a MUDr. Andrea Beková úspěšně prošly výběrovým řízením na uzavření smlouvy o poskytování lékařských služeb pro děti a dorost, které vyhlásil krajský úřad. S podporou náměstka hejtmana Jakuba Pánika se jim také podařilo získat smlouvu se zdravotní pojišťovnou.

„Oslovil jsem vedení zdravotních pojišťoven, aby při rozhodování o uzavření smlouvy vzalo v potaz nedostatek lékařů primární péče, a v souvislosti s tím jsem připomněl i vysoký průměrný věk lékařů pro děti a dorost v našem kraji a konkrétně přímo v Sokolově. Možná i to přispělo k zdárnému uzavření smluv s oběma lékařkami. Těší mě, že obě mladé lékařky budou ve své práci pokračovat a starat se o malé pacienty nejen ze Sokolova,” uvedl Jakub Pánik.

Místo v sokolovské nemocnici nyní bude MUDr. Andrea Beková provozovat svou praxi v Ordinaci Modré slůně s.r.o. v ulici Josefa Kajetána Tyla 856, Sokolov. MUDr. Jitku Majkusovou najdou rodiče s dětmi v ordinaci na nábřeží Petra Bezruče 430.

Související témata:

Výběr článků

Načítám