Hlavní obsah

Nový zlínský baseballový klub odstartuje svoji první sezónu

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baseball ve Zlíně byl až do dosud utopie. K založení BASEBALL CLUBU COBBLERS (ŠEVCI) ZLÍN už však chybí jen malý krůček. A protože bez hráčů by to rozhodně nešlo, chystá nový club 5. a 6. září nábor nových členů spojený s velkou baseballovou exhibicí nejlepších klubů ČR.

Foto: Roman Meško
Článek

Vedení klubu by rádo přesvědčilo veřejnost, že baseball je skvělá hra a do Zlína patří. Na čtvrtek 5. a pátek 6. září 2013 vždy v 18:00 proto připravilo na ragbyovém hřišti ve Zlíně velký nábor nových hráčů. Součástí programu obou dnů budou  i zápasy nejlepších klubů z České republiky – Draků Brno, Nuclears Třebíč, Skokanů Olomouc a ostravských Arrows - na které se mohou přijít podívat budoucí potenciální malí hráči i jejich rodiče. Účast při symbolickém 1. nadhozu přislíbil i známý hokejový veterán a současný trenér obránců HC PSG Zlín Martin Hamrlík.

Zlín si jako 12 největší město ČR se 76 tisíci obyvateli dobrý baseball jistě plným právem zaslouží. Rozvoj tohoto velkolepého sportu, příprava a výchova vlastní základny dětí a mládeže, dorostu, vybudování špičkového A týmu, kvalitní zázemí a v neposlední řadě šance vychovat úspěšné a kvalitní sportovce,  to jsou hlavní cíle a úkoly, které „Ševce“ v nejbližším období čekají a neminou.

Jak říká hlavní trenér Cobblers Zlín a bývalý slovenský nadhazovač a rozhodčí Roman Meško: „Mám velké ambície a chcem, aby sa Vám baseball dostal pod kožu. Zo západu sa k nám dostáva mnoho vecí, ja však obľubujem tie pozítívne, a aj preto baseball, ktorí k nim rozhodne patrí.“ A jedním dechem ujišťuje: „V každom z nás je talent, chce ho len nájť... Šancu dáme každému a talenty u nás hrať rozhodne budú!”

Hlavním cílem klubu COBBLERS je tedy vytvořit něco nového a atraktivního na jedné straně pro děti a mládež a aktivní sportovce, a na druhou stranu nové možnosti sportovního, kulturního a společenského vyžití pro širokou zlínskou veřejnost.

Baseballový klub zatím nemá vlastní zázemí: Trénovat a hrát se bude na ragbyovém hřišti ve Zlíně, dále pak na hřišti 3. ZŠ Slovenská a během zimního přípravy o víkendech v tělocvičně již zmiňované základní školy.

Jak uvádí spoluzakladatel klubu Roman Bělohlávek: „Máme plnou podporu České Baseballová Asociace ČBA a také Zlína – města sportu. Věříme v sílu svého přesvědčení, že dosáhneme až ke hvězdám české extraligy i výš, do Evropa i za její hranice.“

A trenér Meško k tomu dodává: „Ešte nikdy sa nedostal český ani slovenský hráč do najvyššej ligy baseballu – Major League Baseball (MLB). Chceme byť pri zrode tohoto talentu v našom klube, aj to je náš cieľ.“  

Více informací na www. www.cobblers.cz, na stránkách klubu  na www.facebook.com/ZlinBaseball

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám