Hlavní obsah

Nový ostravský areál pro in-line bruslení už brzy otevře své brány

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě roste nový sportovní areál pro in-line bruslení. V nejmodernějším hávu se objeví tři dráhy na 200 m, 40 0m a 1200 m pro špičkové sportovní podniky i pro veřejnost. Otevření se chystá v prvních zářijových dnech.

Foto: Josef Zajíc

Sportovní areál pro in-line bruslení, Ostrava. Jak šel čas stavby. Stav 14.2.2014

Článek

V současné době probíhají v areálu v Ostravě-Vítkovicích v blízkosti Plzeňské ulice konečné práce, pokládá se umělý travnatý povrch a dokončují se finální povrchy klopeného 200 m okruhu a okruhu na 400 m. Dokončuje se cyklostezka, která je samostatnou součástí sportovního areálu. Tím se prodlužuje trať na 1200 m. Dokončují se další hřiště i tenisový kurt.

Buduje se zde krásně barevné dětské hřiště s pískovištěm, akčními prolézačkami, s lezeckými a streetbalovými stěnami. Téměř ve finále je vybudováno zázemí pro sportovce.

„Celková cena díla je 42 miliónů Kč, 85 procent nákladů bude zaplaceno z dotačních prostředků Integrovaného operačního programu projektu Integrovaný plán rozvoje města Budoucnost Vítkovic. Zhotovitelem stavby je STRABAG, a. s.,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.

Otevření areálu se chystá v průběhu první poloviny září letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám