Hlavní obsah

Novou sportovní halu v Kadani pokřtil futsalový turnaj

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kadani představili veřejnosti novou sportovní halu, na kterou sportovci dlouhá léta čekali.

Foto: Václav Vlasák

Kadaň má první sportovní halu.

Článek

Sportovní veřejnost v Kadani se po dlouhých letech dočkala sportovní haly, která městu dlouhá léta chyběla. Sportovci tak museli využívat haly v okolí. Nyní se jim splnil jejich sen.

Stavba hala započala v roce 2009 a byla dokončena v květnu 2011. Město ji postavilo díky dotacím z EU. Celková stavba vyšla přibližně 120 milionů korun, z toho dotace 41 milionů. Zájem o halu jsme zaznamenali mezi sportovci velký. Z toho má starosta města Jiří Kulhánek pochopitelně radost.

„Princip je halu pokud možno naplnit sportující veřejností, k tomu jsou přizpůsobeny i hodinové sazby za pronájem. Máme snahu, aby kadaňští sportovci, ale i neorganizovaná veřejnost užívala halu co nejvíce. V tom je smysl její existence,“ dodal Kulhánek. Co by popřál hale při jejím "křtu“? „Aby dobře sloužila aktivním lidem nejen z Kadaně a naplnila očekávání sportovců."

V pátek 24. června se sportovní hala představila veřejnosti během Dne otevřených dveří. Dopoledne bylo vyhrazeno základním školám a odpoledne veřejnosti. Celý den probíhal v hale program, ve kterém se představily domácí sportovní kluby, které budou nové sportoviště využívat.

Druhý den se v hale uskutečni první turnaj. Futsalový klub Betis Kadaň zde uspořádal druhý ročník benefičního turnaje, kterého se zúčastnila čtyři mužstva. Domácí tým zvítězil, a to díky lepšímu skóre před Spartou Chomutov. Turnaj během dne zhlédlo kolem 200 diváků. I díky nim mohli organizátoři na závěr předat zástupcům příspěvkové organizace Domovy sociální služeb Kadaň a Mašťov 6000 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám