Hlavní obsah

Novosedlice navštívily postavy z pohádek

Novinky, Jiří Michal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátek 29. března se v Novosedlicích nesl v duchu pohádek. V obecní knihovně se pořádala Noc s Andersenem, která ovšem nebyla v tento večer jedinou akcí v obci. Pro zájemce z řad široké veřejnosti byla připravená i stezka odvahy s doprovodným programem.

Foto: Jiří Michal

Novosedlice zaplnily pohádkové bytosti

Článek

Po odpoledních náročných přípravách začal v 19:30 plánovaný program. V parku v ulici Kostelní přivítala moderátorka Irena Olšáková v roli pohádkové babičky všechny hosty. Pro děti měla připravenou knihu, z které chtěla přečíst pohádku.

Na jeviště ovšem dorazili šermíři dobra a zla, jejichž souboj babiččin záměr překazil. Ve snaze oba šermíře uklidnit upustila knihu, čímž pustila do světa smrtelníků všechny pohádkové bytosti. Ty se rozutekly po obci a babička žádala návštěvníky o pomoc.

Zájemci se uspořádali do skupinek a vyrazili na stezku, kde na 20 stanovištích dostávali od postav otázky a odpovědi zapisovali do záznamových archů, které v cíli odevzdali. Děti, které nevyrazily na stezku, ve stejném čase mohli soutěžit s pohádkovou babičkou v poznávání písniček z pohádek.

Čas plynul a do cíle pomalu mířily všechny skupiny. Po krátkém čekání a opravení odpovědí návštěvníků následovala ohnivá show. Po ní se začaly vyhlašovat výsledky a nejlepší byli obdarování hodnotnými cenami. Během celé akce byla možnost se samozřejmě i občerstvit.

Akci organizovala obec Novosedlice ve spolupráci s Místní skupinou Českého červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov. Kromě dobrovolníků z řad ČČK se akce zúčastnil starosta i místostarosta obce a několik zastupitelů. S ozvučením akce vypomohl Petr Stolař.

Z pohledu organizátorů se akce podařila, soutěže se zúčastnilo kolem stovky zájemců. Letošní ročník stezky byl v Novosedlicích ročníkem druhým a i v příštím roce by se měl opakovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám