Hlavní obsah

Nové zkušební centrum Cambridge ESOL v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cambridgeské zkoušky jsou nejznámějšími a nejrozšířenějšími mezinárodně uznávanými zkouškami na celém světě. Rok od roku je napříč populačním spektrem možno zaznamenat zvyšující se zájem o tento typ zkoušek.

Foto: Archiv JŠ Eufrat - poskytla Mgr. Lucie Nováčková

Nyní má Plzeň velký důvod k radosti. S novým zkušebním centrem přicházejí nové zkoušky, za kterými dříve uchazeči jezdili až do Prahy.

Článek

Nyní má Plzeň velký důvod k radosti. S novým zkušebním centrem přicházejí nové zkoušky, za kterými dříve uchazeči jezdili až do Prahy. Plzeň měla až do současné chvíle pouze jedno zkušební centrum. Nyní se mezi elitní desítku vzdělávacích institucí v České republice, které jsou akreditovány jako zkušební centra pro zkoušky Cambridge ESOL, zařadila také plzeňská Jazyková škola Eufrat.

"Cambridgeské zkoušky představují bezkonkurenčně nejrozšířenější a nejuznávanější systém testování komunikačních schopností v angličtině. Jsou dostupné pro všechny věkové kategorie, mapují celou škálu jazykových úrovní a testují jak obecný jazyk, tak i jazyk světa obchodu,“ uvedla pro Novinky.cz Centre Exam Managerka pro zkoušky Cambridge ESOL při JŠ Eufrat, Mgr. Lucie Nováčková.

A co že případní zájemci složením zkoušky získají? "Přínosem není jen vlastní složení zkoušky, ale již příprava na ni. Ta totiž do vašich dosud možná chaotických pokusů o osvojení angličtiny vnese systém a řád. Složením zkoušky pak významně roste vaše cena na trhu práce; jste-li student, pak šance dostat se tam, kam chcete,“ uvádí Nováčková.

V JŠ Eufrat můžete nyní skládat celou škálu certifikovaných zkoušek. Z tzv. "Cambridge English“ zkoušky KET, PET, FCE, CAE a CPE. Zkoušky "Business English Certificate“, za kterými museli dříve Plzeňané vyjíždět do jiných zkušebních centrech, jsou nyní v Plzni také dostupné. Jedná se o zkoušky rozlišené podle úrovní na BEC Preliminary, BEC Vantage a BEC Higher.

"Zkušební centrum při JŠ Eufrat nabízí některé typy zkoušek jako jediné v regionu, jde o „dětské“ zkoušky YLE a zkoušky zaměřené na obchodní angličtinu, zkoušky BEC. Navíc JŠ Eufrat nabízí možnost všechny zkoušky, k nimž je akreditována, skládat jako tzv. „computer-based“, to znamená prostřednictvím PC v online režimu,“ dodala Nováčková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám