Hlavní obsah

Nové unikátní DVD nabízí zrestaurované filmy z produkce ateliérů firmy Baťa ve Zlíně

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně nabídne návštěvníkům 14|15 BAŤOVA INSTITUTU unikátní DVD se zrestaurovanými filmy z ateliérů firmy Baťa ve Zlíně. Filmy vycházejí vůbec poprvé na DVD i s brožurou plnou faktů o baťovské filmové výrobně.

Foto: Filmexport Home Video
Článek

Trojdiskové DVD obsahuje výběr z dochovaných baťovských filmů z let 1935 až 1948. První DVD obsahuje reklamní filmy na obuv, druhé dokumenty o životě ve Zlíně a v Baťových závodech a třetí DVD reklamní filmy na ostatní výrobky a služby včetně instrukčních filmů pro prodavače. Tři DVD nabízejí celkem 32 filmů ve stopáži 241 minut, jejich cena je 449 korun.

Film pro svou propagaci začala firma Baťa používat na konci dvacátých let, ale své filmové projekty si několik let nechala vyrábět na zakázku, většinou v pražských ateliérech.

Teprve v roce 1935 začala skupina mladých filmových tvůrců ve Zlíně natáčet nápadité reklamní a instrukční filmy, které pro potřebu podniku vznikaly ve vlastních filmových ateliérech firmy Baťa. V těchto snímcích se objevují hvězdy jako Vlasta Burian, Hana Vítová, Václav Trégl, Raoul Schránil, Theodor Pištěk a další; před kamerou Alexandra Hackenschmieda či Jana Lukase, v režii Elmara Klose nebo Otakara Vávry...

Unikátní soubor filmů na DVD připravil Filmexport ve spolupráci s Národním filmovým archivem, který obohatil trojdiskový komplet o brožuru s dalšími fakty o baťovské filmové výrobně. Všechny filmy jsou otitulkovány českými titulky pro neslyšící a anglickými titulky, všechna DVD včetně obalů a tiskovin jsou dvojjazyčná (česky, anglicky).

Trojdiskové DVD jsou již nyní k dostání přes objednávkový formulář na www.muzeum-zlin.cz, nebo od 10. června přímo v recepci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám