Hlavní obsah

Nové street workoutové hřiště v Bystřici otevřelo brány široké veřejnosti

Novinky, Miroslav Slaninák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadšenci a příznivci cvičení pod širým nebem mohou od pátku 2. října využívat nové street workoutové hřiště. Bylo vybudováno díky přispění soukromého investora na ploše vedle domu s pečovatelskou službou Senior v Bystřici.

Foto: Miroslav Slaninák

Workoutové hřiště

Článek

Venkovní hřiště pro posilování a cvičení je postaveno na betonové základové desce o rozměrech 12 x 8 metrů pokryté umělým povrchem, na kterém jsou namontovány základní prvky pro cvičení.

Obec Bystřice chce být moderní obcí a tak se přizpůsobuje době, novým trendům a podporuje zdravé cvičení na čerstvém vzduchu. Venkovní posilovna tzv. StreetWorkOut je prostorem, kde cvičenci posilují vlastní vahou těla. Kombinují prvky gymnastiky, akrobacie, atletiky a používají při tom nejčastěji bradla a hrazdy. Základními cviky při budování fit kondice, síly a svalové hmoty bývají kliky, shyby, dřepy a dipy na bradlech

Street workout je exteriérový fitness program pro mládež, dospělé a výkonnostní i vrcholové sportovce, který harmonicky procvičí celé tělo. Ojedinělý koncept venkovního cvičení plně nahradí a překoná klasickou posilovnu. Zdravý životní styl a venkovní cvičení ve fit parcích a na hřištích pro všechny generace se nestává pouhým trendem, ale již běžnou součástí života.

Outdoorový fit park v Bystřici se otevřel 2. října za účasti jednoho z nejlepších reprezentantů České republiky ve street workoutu Patrika Semeráka – to je zábava v kombinaci se sportem, kterou ocení všechny generace.

Street workoutové hřiště u stadionu v Bystřici by do budoucna nemuselo zůstat osamoceno. Díky velkorysému prostoru by mohly v dalších letech přibývat cvičební prvky třeba i pro starší a pokročilé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám