Hlavní obsah

Nová školní budova se stává další dominantou Dobrušky

Novinky, Jana Melicharová

Ve Střední škole – Podorlickém vzdělávacím centru Dobruška v těchto dnech končí maturitní a závěrečné zkoušky a zároveň zde „jako z vody“ roste nejnovější školní budova v Královéhradeckém kraji.

Foto: Jana Melicharová

Nejnovější školní budova v Královéhradeckém kraji

Článek

Poslední červnový týden ve školách bývá vždycky hektický, uzavírá se klasifikace, tiskne vysvědčení a uklízí celý areál, aby byl připravený na prázdninový klid. Letošní červen byl ale kvůli koronaviru trochu jiný.

Maturity a závěrečné zkoušky se z května přesunuly na červen, končí online výuka a učitelé rychle opravují poslední práce, aby mohli klasifikovat své studenty na dálku. A tiskne se hlavně vysvědčení, pro které si studenti téměř po čtyřech měsících přijdou osobně do školy.

Takový byl i červen ve Střední škole – Podorlickém vzdělávacím centru v Dobrušce. Zde téměř 80 nových maturantů z oborů Mechanik seřizovač, Informační technologie a Podnikání skládalo maturitu a 40 studentů z učebních oborů Nástrojař, Obráběč kovů, Strojní mechanik a Klempíř pak závěrečné zkoušky. Mezi nimi bylo i 16 studentů ze studijního oboru Mechanik seřizovač, kteří v projektu L/H ve třetím ročníku vykonali závěrečné zkoušky a po jejich úspěšném absolvování pokračují ve studiu ve 4. ročníku, na jehož konci je za rok čeká maturitní zkouška.

V pátek pak třídní učitelé předají vysvědčení a škola na dva měsíce osiří, aby se během prázdnin připravila na další, věřme, že klidnější, školní rok.

Neosiří ale areál školy. Zde již od března vyrůstá nová školní budova pro odborný výcvik. V těchto dnech stavební firma, která budovu staví, hrubou stavbu zastřešuje a škola je tak již viditelná z dálky. Právem se tak stává další výraznou dominantou Dobrušky.

V září, až se studenti a zaměstnanci SŠ – PVC z Dobrušky vrátí do školních lavic, bude budova určitě zase vypadat jinak. Bude vonět novotou a bude již téměř připravená pro zkušební provoz.

„Byl to hektický měsíc a všichni jsme unavení, přesto jsme to zvládli bez vážnějších problémů. A jsem rád, že studenti i v této těžké době nezklamali a k přípravě na maturity a závěrečné zkoušky přistoupili zodpovědně a že jich většina svoji „zkoušku dospělosti“ s úspěchem vykonala. A pak jsem také spokojený s tím, že stavba naší nové školní budovy pokračuje podle harmonogramu. Začínám věřit tomu, že v novém školním roce už bude probíhat zkušební provoz,” shrnul dění uplynulého měsíce spokojený ředitel školy Ing. Vladimír Voborník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám