Hlavní obsah

Nová prohlídka pro nejmenší se otevře na zámku Mníšku. Budou cestovat z pohádky do pohádky

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 31. srpna, než začne na zámku v Mníšku pod Brdy Hradozámecká noc, je i pro nejmenší návštěvníky na programu vlastně takové hradozámecké odpoledne. Otevře se pro ně zcela nová prohlídka Z pohádky do pohádky.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Prohlídka pro nejmenší děti se nachází v nově zpřístupněném prostoru na nádvoří zámku. Provádět bude mníšecká princezna a možná potkají i pohádkovou princeznu Annu z Ledového království.

Při prohlídce vstoupí do pohádkového světa a pohádek se tu sešlo rovnou několik. Jestlipak je od sebe děti rozeznají? Uvidí třeba holoubky, jak přebírají hrách, vlka, který číhá v lese, malé trpaslíky se Sněhurkou, možná zahlédnou i tříhlavého draka a prince, který se na něj chystá. A rozhodně na ně čeká jedna z nejtěžších pohádkových hádanek. Jak poznají, která z princezen je Zlatovláska, když mají na hlavách roušky?

Prohlídky začínají od 14 hodin, rezervace je nutná. Program pro rodiny s dětmi také zahrnuje možnost malování ve výtvarném ateliéru, návštěvu Kouzelného sklepení a pro větší děti zábavné prohlídky zámku.

Další informace na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/Hradozamecka

Reklama

Výběr článků

Načítám