Hlavní obsah

Nová pohádka Mráček a Mračoň má premiéru v ostravském Divadle loutek

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další premiéru připravili herci Divadla loutek Ostrava pro nejmenší děti. Do dětského pokojíčku na Alternativní scéně DLO je zve Petr Dvorský, který napsal hru Mráček a Mračoň. Scénář napsala a režie se ujala Lenka Sedláčková. Premiéra se koná v pátek 20. března v 17 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Pohádka Mráček a Mračoň. DL Ostrava. Z generálky 19.3.2015.

Článek

Veselou, milou a interaktivní pohádku připravili umělci Divadla loutek Ostrava na pátek 20. března, bude se konat na Alternativní scéně od 17 hodin.

Autor scény Tomáš Volkmer postavil na téměř celé ploše divadla dětský pokojíček, ve kterém se pohádka odehrává. Děti jsou součástí děje, hrají si, vesele, někdy trochu divoce a rozverně reagují na nové kamarády Barunku a Jiříka.

Ti kamarádí s modrým Mráčkem, který je provádí létem, kdy sluníčko polechtává svými paprsky nosánky dětí¨- na ty, když se Mračoň rozhodne, tak vydatně zaprší. Děti si vezmou deštníky a radují se dále. Mračoň se zamračí a začne sněžit. To dětem nevadí. S Mračoněm se skamarádí a společně postaví sněhuláka. 

Autor pohádky Petr Dvorský je povoláním stolař, a to velice zručný. Je zaměstnaný v ateliéru DLO a v jeho rukou vznikly dekorace do desítek inscenací. Je autorem oblíbených sobotních prohlídek zákulisí divadla, které malí diváci znají pod názvem Putování s pejskem za kočičkou.

Kostýmy, loutky a nápadité rekvizity vymyslela a z velké části vyrobila Gabriela Bernardová. Hudbu složil Michal Sedláček. Hrají Ondřej Beseda, Božena Homolková, Jiří Krupica, Lenka Machárčková a Lenka Pavlíčková.

První repríza inscenace je na programu v neděli 22. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám