Hlavní obsah

Nová lední revue Louskáček na ledě se předveden jen ve dvou českých městech

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádkový příběh v podobě nové lední revue Louskáček na ledě se představí na konci letošního roku pouze v Praze (30. prosince) a Pardubicích (13. ledna 2018). Hlavními protagonisty budou sólisté baletu Národního divadla Nikola Márová a Michal Štípa. Dále vystoupí Vlastimil Harapes, který se tanečně a herecky zhostí role Strýčka Drosselmayera a představení propůjčí svůj hlas.

Foto: archív autora

tiskovka k baletu na ledě - Louskáček

Článek

Tato velkolepá lední revue, kde se představí na 90 umělců propojuje krasobruslení, akrobacii a tanec. Představení budou doprovázet nejrůznější vizuální efekty, například o světelná show, dynamika ohně a scénická pyrotechnika.

„Chceme připravit netradiční podívanou s nádhernou hudbou, propojit balet a krasobruslení a přiblížit tyto disciplíny divákům. Máme nelehký úkol, vytvořit představení tak, aby zaujalo diváky všech generací. Chceme představit tento balet, jak ho dosud ještě nikdo v České republice neviděl - jako jedinečnou lední show,” říká režisérka a choreografka představení Veronika Zídková. 

Show navíc podpoří z každé prodané vstupenky charitativní organizaci UNICEF.

Navíc Dětský balet Praha ve spolupráci s UNICEF Česká republika vyhlašují výtvarný projekt s názvem Vyrob panenku Louskáčka či tanečnici z baletu Louskáček  a pomůžeš dětem. Všechny panenky se prodají v aukci a výtěžek půjde na konto UNICEF.

Reklama

Výběr článků

Načítám