Hlavní obsah

Nová křesla přinesou větší komfort pacientům

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Pomáháme onkologii, který vznikl před třemi lety, aktivně podporuje onkologické oddělení v Krajské nemocnici T. Bati. V letošním roce již byl zakoupen nový moderní ultrazvuk, nyní získalo onkologické oddělení díky projektu nová aplikační křesla a lehátko za téměř 200 tisíc korun.

Foto: Nikola Hofmanová

Zakladatel projektu Pomáháme onkologii Marek Šikula a pacientka Jana Hanáková

Článek

Zdánlivá banalita – čtyři aplikační křesla a lehátko – dopřeje onkologickým pacientům nejen větší pohodlí, ale také soukromí.

„Díky projektu Pomáháme onkologii jsme otevřeli novou aplikační místnost s tímto vybavením. Pacientům to přineslo zkrácení doby čekání na aplikaci a samozřejmě větší komfort. Jsme vděční za každý příspěvek, v případě tohoto projektu se jedná o dlouhodobou spolupráci, o to více si pomoci ceníme,” uvedl primář onkologického oddělení Krajské nemocnice T. Bati MUDr. Milan Kohoutek.

Nové vybavení přivítala také pacientka Jana Hanáková.

„Když sedíte čtyři až pět hodin na běžné židli a nemůžete se kvůli aplikaci chemoterapie nebo biologické léčbě ani zvednout, oceníte větší pohodlí. A nová aplikační křesla jsou nesrovnatelně pohodlnější,” uvedla pacientka.

Cílem projektu je aktivně zapojit zájemce do pomoci onkologii ve zlínské nemocnici.

„Lidé si mohou zakoupit náramky, pilníky či jiné reklamní předměty, a veškerý zisk z nákupu putuje na konto projektu,” popsal základní aktivity zakladatel a autor nápadu Marek Šikula.

Ambasadorem projektu Pomáháme onkologii je herec Oldřich Navrátil.

„Rád podpořím každou smysluplnou věc. Líbí se mi, že lidé nákupem zdánlivé drobnosti mohou pomáhat a vážně nemocným tak trochu koupit čas, tu nejdražší komoditu na světě,” uvedl Oldřich Navrátil.

Reklama

Výběr článků

Načítám