Hlavní obsah

Nouzový stav skončil, na úřadech stále platí hygienická opatření

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od dnešního dne již neplatí nouzový stav, s jeho ukončením ale koronavirus nezmizí. Je třeba i nadále zůstat zodpovědnými a obezřetnými.

Foto: Jana Matějíková

Článek

„Ve Frýdku-Místku proto budou pokračovat dezinfekční postřiky dětských hřišť, městského mobiliáře na frekventovaných místech, autobusových zastávek i podchodů. Dezinfikovat se budou stejně jako dosud i kontejnery," řekl primátor Michal Pobucký.

Co se týká chodu magistrátu, v provozu jsou bez omezení všechna pracoviště a odbory. I nadále bude nutné chránit si nos a ústa rouškou, dezinfikovat si ruce a držet dvou metrové rozestupy. Úřad se bude po každém pracovním dni stejně jako dosud dezinfikovat (otírání klik, schodišťových madel a vytírání dezinfekčním přípravkem).

Vstup do budovy magistrátu na ulici Politických obětí v Místku (OP, pasy, ŘP, registr vozidel, pokladna…) bude nadále možný pouze zadním vchodem, ze strany od parkoviště, a to z důvodu poruchy hlavních dveří. Jejich oprava potrvá nejméně zhruba dva měsíce.

Přesto, že je úřad v plném provozu, vyzývá město občany, aby zvážili, zda je nutné jej osobně navštívit. Stále je možné většinu záležitostí vyřídit telefonicky nebo elektronicky (e-mail, datová schránka).

Základní úřední hodiny magistrátu jsou v pondělí a středu od 8 do 17 hodin a ve čtvrtek od 13 do 15 hodin. Pokladny a podatelny jsou přístupné od pondělí do pátku a například živnostenský úřad, matrika, evidence vozidel, řidičáky, občanky a pasy mají rozšířené úřední hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám