Hlavní obsah

Nominované hvězdy na prestižní divadelní ceny zazáří v reprízách Balady pro banditu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veronika Lazorčáková, která je nominována v kategorii Talent na Cenu Alfréda Radoka, a Igor Orozovič, který se dostal do užší nominace na Cenu Thálie, se představí v Národním divadle moravskoslezském v dalších reprízách muzikálu Balada pro banditu.

Foto: archiv NDM Ostrava

Veronika Lazorčáková a Igor Orozovič v muzikálu Balada pro banditu, který v Ostravě režíroval Peter Gábor.

Článek

Oba mladí herci hrají hlavní role v kultovním muzikálu, který je na scéně Divadla Jiřího Myrona  a v režii šéfa činohry NDM Petra Gábora uváděn už od konce minulé sezóny. Zatímco Igor Orozovič představuje postavu Nikoly Šuhaje, Veronika Lazorčáková ztvárňuje roli jeho milé Eržiky.

A protože jsou oba protagonisté nejen talentovaní herci, kteří jsou navíc i skvěle pěvecky disponováni, slaví ostravská Balada pro banditu u publika velké úspěchy. Je to snad první inscenace dnes už legendárního muzikálu, která se hraje na velké scéně. Právě jeviště největšího ostravského divadla  nabízí prostor jak pro dramatické situace, tak pro taneční a pěvecké výstupy.  

Rozmáchlé režijní pojetí přitom nabízí i živou kapelu stejně jako špičkové výkony v dalších rolích, ať už jde o Jana Fišara, Veroniku Forejtovou, Davida Viktoru, Jaroslava Rusňáka, Vladimíra Poláka, Františka Strnada, Pavla Lišku nebo Pavlínu Kafkovou.

Další reprízy muzikálu Balada pro banditu uvádí Národní divadlo moravskoslezské na scéně Divadla Jiřího Myrona v pátek 22. února v 18.30 a v neděli 24. února od 15 hod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám