Hlavní obsah

Noční prohlídky o zločinech v průběhu staletí návštěvníkům nabízí hrad Karlštejn

Novinky, Lukáš Kunst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mord za krále Václava IV., karlštejnská "čachtická" paní nebo Harry Jelínek a jeho podvodný prodej hradu Karlštejna budou tématem letošních nočních prohlídek, které na Karlštejně vypuknou již tento pátek a sobotu 12. a 13. července od 19 hodin.

Foto: Lukáš Mašek
Článek

Karlštejnské noční prohlídky se letos nesou v duchu zločinů, které se v průběhu staletí na Karlštejně udály. Zločiny na hradech a zámcích jsou totiž letošním tématem projektu Oživlé památky Národního památkového ústavu.

"Mordů a různých zločinů nebyl v průběhu staletí uchráněn ani hrad Karlštejn, a protože návštěvníky přes den provázíme v soukromých komnatách císaře Karla IV. a karlštejnských kaplích, večer se můžeme podívat na odvrácenou stranu pomyslné mince,” uvedl karlštejnský kastelán Jaromír Kubů.

Letošní noční prohlídky na Karlštejně proběhnou v pátek a sobotu 12. a 13. července a následně pak 16. a 17. srpna. Každá prohlídka trvá asi 50 minut a začíná každých3 0 minut od 19 do 23 hodin.

Prohlídky připomenou období českého krále Václava IV., renesanční období, kdy na Karlštejně pobývala karlštejnská "čachtická" paní a neopomenou také legendární prodej hradu Karlštejn prvorepublikovým podvodníkem Harry Jelínkem.

"Snažili jsme se, aby Karlštejnské zločiny v průběhu staletí byly vhodné i pro dětského diváka, proto se rodiče nemusejí obávat žádných drastických scén a mohou na noční prohlídky směle vyrazit,” doplnil kastelán.

Správa hradu Karlštejna doporučuje předchozí rezervaci na tel. čísle 311 681 617. Více informací vč. možnosti nákupu online vstupenek jsou pak k dispozici na webových stránkách hradu Karlštejn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám