Hlavní obsah

Noc v divadle bude v Ostravě v Divadle Antonína Dvořáka

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 16. listopadu čeká návštěvníky evropských divadel netradiční zážitek – divadla poodhalí své prostory v noci. Historicky poprvé se z nočních návštěv divadla bude těšit i Česká republika.

Foto: logo, Zdroj NDM

Noc divadel 2013

Článek

Noci divadel 2013 se rozhodlo zúčastnit více než 80 tuzemských souborů a divadel, nechybí mezi nimi ani Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě.

"V rámci Noci divadel jsme zkusili vytvořit speciální zážitkový večer, který dostal název Noc v divadle. Tento večer je postaven na otázce Co dělá divadlo v noci, když v něm nejsou žádní lidé, když se v něm nezkouší a ani nehraje? Divadlo je prostor, kde se děje spousta událostí, zejména ve starém divadle, které má přes sto let tradici jako naše divadlo. Je to jenom tichý prázdný dům, nebo se někde ozývají otisky zvuků, hlasů, postav, příběhů? Opravdu divadlo spí? Stačí přijít do divadla, sednout si a nechat se unášet tím, co se děje, když divadlo spí," přiblížil celou akci ředitel Národního divadla moravskoslezského Jiří Nekvasil.

Na tuto otázku může divákům přinést odpověď při mimořádné hodinové návštěvě divadla. Diváci budou mít možnost nechat volně plynout čas a naslouchat v setmělém divadle otiskům divadelní paměti prostřednictvím zvukově prostorové koláže.

Historicky první Noc v divadle se koná 16. listopadu od 23. do 24. hodiny v jedné ze scén Národního divadla moravskoslezského – v ostravském Divadle Antonína Dvořáka. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám