Hlavní obsah

Neznámý muž posprejoval policejní vozidlo, policie po něm pátrá

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vozidlo policejní pohotovostní jednotky posprejoval neznámý muž v úterý 26. července v Praze 1. Policisté zrovna předváděli hledaného muže.

Foto: Policie ČR

Posprejované služební vozidlo

Článek

Policisté z pohotovostí motorizované jednotky dnes kolem čtvrté hodiny předváděli na služebnu místního oddělení v ulici Benediktská muže, který s nimi odmítal spolupracovat a nepředložil žádné doklady.

Následně policisté zjistili, že po muži je vyhlášeno celostátní pátrání a tak na služebně strávili sepisováním úředního záznamu více než půl hodiny. Své vozidlo nechali zaparkované před budovou. Tam si služební vozidlo vyhlídla skupinka mužů a rozhodli se, že jej trochu vylepší.

„Dva muži ze skupiny pěti osob posléze zůstali u vozidla a jeden z nich barevným sprejem poničil lak vozidla a druhý si toto jednání natáčel na mobilní telefon. Z místa posléze okamžitě odejdou,“ popsala případ policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Muži, podle policie, šli ve značně podroušeném stavu a tak se domnívají, že byli návštěvníky nějakého blízkého baru a vyzývají případné svědky, kteří skupinku spatřili, aby se přihlásili na linku 158. Sprejujícímu muži hrozí obvinění z trestného činu poškozování cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám