Hlavní obsah

Než stávkující odboráři odešli z Palackého náměstí, řešila policie dva konflikty

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během dnešního pochodu odborářů došlo k dvou potyčkám ještě než průvod stávkujících odešel z pražského Palackého náměstí.

Foto: Ondřej Kořínek

Cyklista v konfliktu s antiodborářem.

Článek

První potyčka se odehrála v Ječné ulici, kde procházel kolem demonstrantů muž s antiodborářským transparentem. Tento muž se na přechodu střetl s cyklistou, který se poté vrátil a antistávkaře, který nesl transparent s nápisem Stát není vaše dojná kráva, dojte si své odbory napadl. 

Incident musela řešit policie a její antikonfliktní tým, který cyklistovi domluvil. Poté ale stejný cyklista napadl ještě reportéra TV Nova, protože se mu nelíbilo, že ho natáčí.

Druhý incident se odehrál přímo na Palackého náměstí chvilku předtím než demostrující odešli. Na místě přihlížela odborářskému pochodu skupinka asi deseti antiodborářů, kteří provokovali demostrující svými plakáty. Několik starších mužů si to šlo s narušiteli pochodu vyřídit. Došlo ale jen na nadávky a sprostá slova. Situaci opět uklidnil antikonfliktní tým.

Reklama

Výběr článků

Načítám