Hlavní obsah

Nevidomí sportovci znají nové mistry ČR ve zvukové střelbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tituly Mistr České republiky ve zvukové střelbě se od soboty 28. října pyšní Marek Šimíček z Ostravy v kategorii mužů, mezi ženami byla nejúspěšnější Markéta Kristlová z Brna a ve dvojicích získali titul Helena a Milan Hradilovi ze Zlína.

Foto: Dalibor Otáhal

Na regulérnost soutěže dohlíželi rozhodčí a pomocníci.

Článek

O mistrovské tituly na 14. mistrovství ČR bojovaly o uplynulém víkendu ve Zlíně tři desítky zrakově postižených střelců z Lovosic, Prahy, Ostravy, Olomouce, Brna, Kyjova a Zlína.

Spokojená s průběhem závodů byla hlavní organizátorka mistrovství Helena Hradilová, předsedkyně pořádajícího Střeleckého oddílu zrakově postižených sportovců SK Handicap Zlín.

„Důležité bylo, že nezklamala technika, mohla jsem se plně spolehnout na členy našeho oddílu, pomocníky u střelby, osvědčeného hlavního rozhodčího Petra Zemana a další dobrovolníky, kteří nám obětavě pomohli. Jim patří velké poděkování, že i jejich přičiněním všechno fungovalo tak, jak jsme si naplánovali,“ řekla Helena Hradilová.

Potěšily ji výsledky zlínských střelců, přestože si mnozí myslí, že mohli nastřílet líp. „Ale získali jsme zlato ve dvojicích, stříbro a bronz v jednotlivcích,“ vypočítala úspěchy domácích borců jejich předsedkyně.

Na zlatou medaili si dělal zálusk několikanásobný držitel mistrovských titulů zlínský Milan Hradil. Nakonec skončil o bod za vítězným Markem Šimíčkem z Ostravy a získal „jen“ stříbrnou medaili.

„Nedělám z toho žádnou vědu, je to sport a prostě zvítězil lepší. Marek je na stejné úrovni jako já a na závodech se většinou pereme o prvenství,“ řekl po závodech šestapadesátiletý střelec. Vše si ale vynahradil v soutěži dvojic, kde zvítězil společně s manželkou Helenou a alespoň jeden mistrovský titul zůstal ve Zlíně.

První medaili z republikového mistrovství získala zlínská Eva Macháčková. Na krku se jí po vyhlášení vítězů leskla bronzová. „Samozřejmě jsem chtěla zlato, jenže hned při prvních výstřelech jsem trefila dvě šestky, a to zřejmě rozhodlo,“ uvedla s tím, že se jí i kvůli trémě částečně klepaly ruce.

Na mistrovství se důkladně připravoval také Zdeněk Hradil. Po několika čtvrtých a pátých místech chtěl v domácím prostředí konečně na „bednu“. Leč štěstí mu v sobotu nepřálo a obsadil až desátou příčku. Ani on však ze svého umístění tragédii nedělal. „Prostě to nevyšlo,“ konstatoval šedesátiletý borec a už spřádal plány na další závody.

Vysokou úroveň republikového mistrovství ve Zlíně po stránce sportovní i společenské, ocenil Vladimír Krajíček, předseda sekce zvukové střelby Českého svazu zrakově postižených sportovců. Organizátoři děkují zlínskému magistrátu a společnosti Level 02., a.s., Malenovice za věcné dary pro vítěze.

Výsledky 14. MČR v simulované zvukové střelbě 28. 10. 2017 ve Zlíně:

Muži: Marek Šimíček, SK ZP Baník Ostrava, 186 bodů, Milan Hradil, SK Handicap Zlín, 185, Vladimír Krajíček, ASK Lovosice, 175

Muži: Marek Šimíček, SK ZP Baník Ostrava, 186 bodů, Milan Hradil, SK Handicap Zlín, 185, Vladimír Krajíček, ASK Lovosice, 175 Ženy: Markéta Kristlová, Tandem Brno, 179 bodů po rozstřelu, Stanislava Bartoníková, TJ Jiskra Kyjov, 179, Eva Macháčková, SK Handicap Zlín, 176

Dvojice: Helena Hradilová, Milan Hradil, SK Handicap Zlín, 349 bodů, Markéta Kristlová, Pavel David, Tandem Brno, 346, Stanislava Bartoníková, Josef Hudeček, TJ Jiskra Kyjov, 343

Reklama

Výběr článků

Načítám