Hlavní obsah

Neslýchaně zábavným večerem vyvrcholí v Kroměříži Týden sluchově postižených ve Zlínském kraji

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křehké šansony i známé hity v podání populárních interpretů a kapel, ale také kouzelník Pavel Kožíšek nebo moderátor Aleš Cibulka – to všechno nabídne Neslýchaně zábavný večer, který proběhne v pátek 14. září od 17 hodin ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži.

Foto: koláž Tomáš Maceška

Účinkující na letošním ročníku Neslýchaně zábavného večera v Kroměříži.

Článek

Třetí ročník Neslýchaně zábavného večera, který pořádá Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž, o. p. s., bude vyvrcholením Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji.

Seznámit veřejnost, ale třeba i politiky či úřady s životem osob se sluchovým postižením, s jejich problémy i údělem denně překonávat překážky, které jsou pro lidi bez handicapu samozřejmostí – takové jsou hlavní cíle Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji, který ve dnech 10. - 14. září připravilo Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž.

Osvětová kampaň se jako každý rok koná při příležitosti Mezinárodního dne neslyšících. Program, který se uskutečni jednak přímo v sídle poradenského centra na Hanáckém náměstí v Kroměříži, jednak v jiných důstojných prostorách, se pravidelně setkává s velkým zájmem veřejnosti. 

Pro letošní rok chystá poradenské centrum v Kroměříži nejen dvě zajímavé přednášky (Jak na sociální dávky a Historie Českomoravské jednoty neslyšících), ale i další akce – zatímco v úterý 11. září je v plánu zájezd do Osvětimi, ve čtvrtek 13. září proběhne návštěva Biskupské mincovny v Kroměříži.

Týden vyvrcholí 14. září ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži velkým koncertem originálně nazvaným Neslýchaně zábavný večer. V programu, který je určen jak neslyšícím, tak běžnému publiku, vystoupí Leona Machálková, šansoniér Jiří Bartoň s klavíristkou Marií Drkulovou, kouzelník Pavel Kožíšek, hudební formace Karel Gott revival Morava, bubeník Hanz Sedlář a velká legenda – zpěvačka Yvetta Simonová, která letos oslaví významné životní jubileum.  

Silným zážitkem jistě bude umělecké tlumočení písní do znakového jazyka skupinou Hands dance z Brna. Celým Neslýchaně zábavným večerem bude provázet známý moderátor Aleš Cibulka. 

Měli byste znát

Neslyšící a nedoslýchaví mají velmi omezený výběr z nabídky různých společenských a kulturních akcí. Společné návštěvy programů, například filmových a divadelních představení, koncertů a podobných akcí, předkládají komunikaci uzpůsobenou neslyšícímu (znakový jazyk, simultánní přepis). 

Stávající situace v této kulturní oblasti však s takovým typem znevýhodnění návštěvníků většinou nepočítá, což přispívá k vydělování sluchově postižených z většinového kulturního a společenského života. A právě realizaci Neslýchaně zábavného večera považuje poradenské centrum za velmi důležitou součást naší usilovné snahy o propojení světů slyšících a sluchově postižených lidí.

Předprodej vstupenek na Neslýchaně zábavný večer v pokladnách Domu kultury v Kroměříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám