Hlavní obsah

Neporažení judisté USK Praha přivezli další pohár

Novinky, Jana Horáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Účast na druhém ročníku Dukla Cupu v Banské Bystrici byla opravdu pestrá. Soutěžilo zde 13 týmů mužů ze Slovenska, Polska, Srbska, Česka a 3 týmy žen. Čeští judisté zde měli zastoupení ve třech týmech: USK Praha A, USK Praha B a Liberec. Turnaj se konal sobotu 29. ledna

Foto: Matěj Sedmidubský

Tým USK Praha

Článek

Všechny týmy byly rozlosovány do čtyř skupin. Z každé skupiny po vzájemných zápasech postoupily dva první týmy nahoru do vyřazovacího systému "pavouk" a zbylé sestoupily do oprav, kde se utkaly systémem "každý s každým".

Kvůli velkému počtu závodníků se zde zápasilo pouze v pěti váhových kategoriích oproti běžným sedmi a zápas byl zkrácen z pěti na čtyři minuty.

Tým USK Praha se rozdělil na dva týmy, aby se dostalo na co nejvíce českých judistů a mohli tak získat zkušenosti z mezinárodního turnaje. Oporou pro pražské judisty byli povzbuzující trenéři Jaromír Lauer a Libor Švec.

Tým USK Praha A nejdříve porazil družstvo ze Srbska (který nakonec skončil na třetím místě). Poté Pražané porazili slovenské družstvo a jako vítězové své skupiny postoupili do horní části pavouka.

Zde pražští judisté "A" porazili vzdorující borce z Liberce a ocitli se v semifinále. V semifinále na USK už netrpělivě čekalo družstvo z Polska (Wisla Krakov) a Praha zde opět nekompromisně ukázala svou jasnou roli favorita a vyhrála.

Ve finále proti sobě stála družstva USK Praha A versus Dukla Banská Bystica A. Urputná bitva skončila nakonec za krásného stavu 4:1 pro vítězný pražský tým a USK se tak mohla radovat z 1. místa na Dukla Cupu 2011 a přivést domů zlatý pohár.

Druhý tým - USK Praha B - postoupil ze své skupiny na druhém místě a jejich soupeřem v pavouku se stal polský tým Wisla Krakov. Zde bohužel pražští podlehli a v opravách nastoupili proti borcům z Liberce. Tento napínavý družstevní duel vyhrála Praha s těsným skórem 3:2 a obsadila pěkné 5. místo

Judisté z Liberce-muži na tomto turnaji získali 7 .místo a jediné české zastoupení žen - judistky z Liberce - obsadily krásné 3. místo.

Složení  týmu USK Praha:

Tým USK Praha A : -66kg Dubský David, -73kg Sedmidubský Václav, -81kg Ječmínek Jan, -90kg Horák Michal, +90 Krpálek Michal a Krpálek Lukáš

Tým USK Praha B: -66kg Ječmínek Jakub, -73kg Sedmidubský Matěj, -81kg Jindřich Turek a Tomáš Rákosník, -90kg Ondřej Zita, +90kg Hlaváček Lukáš

Související témata:

Výběr článků

Načítám