Hlavní obsah

Někteří lidé z Karviné dluží na poplatcích, město je vyzývá k zaplacení

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně koncem roku vyzývá karvinská radnice občany, aby doplatili místní poplatky za psy a odpady. V září byl termín, do kdy mohli lidé platit za odpady, a v říjnu pak za psy. Ne všichni však poplatky zaplatili.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Karvinský magistrát nabízí občanům pohodlné placení na pokladnách – všude také kartou, zaplatit lze klasicky složenkou, převodem z účtu, odpady mohou být součástí SIPO.

"Důležité je neotálet, jelikož po termínu lze za prodlevu účtovat penále. I letos radnice rozesílala složenky, přestože tuto povinnost nemá. Občané jsou tak informováni a vědí, kolik a dokdy měli zaplatit," uvedla mluvčí města Šárka Swiderová.

Město by jen za odpady mělo ročně vybrat zhruba 28 miliónů korun, taxa je od roku 2005 stejná – 500 Kč na osobu za rok. Skutečné náklady města na svoz a nakládání s odpady díky lepšímu třídění v posledních letech klesly na zhruba 600 korun na osobu za rok (bývaly až 750 korun).

"Pochopitelně řešíme dlužníky (i letité) – dluhy aktuálně na odpadu jsou ve výši přibližně 24 miliónů korun za všech 11 let, co se poplatky vybírají. Ročně to je okolo dvou miliónů korun. Každoročně proto opakovaně občany několikrát upozorňujeme, že je třeba zaplatit," dodala mluvčí.  

Reklama

Výběr článků

Načítám