Hlavní obsah

Největší severočeské šipkové turnaje se konají v Pístech

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písty u Budyně nad Ohří patří k nejmenším obcím u nás. Dvakrát ročně se do sálu místního hostince U Maxima sjíždí okolo stovky hráčů hrajících šipky na elektronických terčích.

Foto: F. Gabriel

Vítězové turnaje v cricketu dvojic

Článek

Šipkové turnaje mají v Pístech mnohaletou tradici a již dvanáct let je pořádá šipkový tým Profi Titan Písty v čele s Františkem Gabrielem.

V sobotu 6. ledna se zde uskutečnil šipkový turnaj Kingsman – Tříkrálový 2018.  Hlavním turnajem byl párový cricket smíšených dvojic. Jako další turnaje se hrály turnaje mužů a žen v nejoblíbenější šipkové hře 501 DO. Jako doprovodný turnaj se hrála 301 MO systémem jednostranného KO (v hře Master out je možné hru ukončit trefením segmentu o dvojnásobné či trojnásobné hodnotě).

A kdo letos v Pístech mezi osmdesátkou hráčů zabodoval?

Vítězem hlavního turnaje v cricketu smíšených dvojic se stali Václav Kokeš + Petr Macháček oba z týmu Black Death Budyně z klubu Hrobaři Charvatce), druhé místo obsadili členové domácího týmu Red Hornets Písty z klubu Profi Tytan Písty Václav Jaroš s Jiřím Šinfeltem a třetí skončili opět domácí Martin Sládek s Romanem Rámešem.

V mužském turnaji 501 DO se nejlépe umístil domácí Simon Zábranský (ŠK Profi Tytan Písty.) druhé místo obsadil Tomáš Hájek (Best Off Litoměřice) a třetí Karel Poklop z týmu ŠK Řenčováci Řevničov.

Mezi ženami v "pětsetjedničce" zvítězila Zdeňka Fafláková (ŠK Mniši Zabrušany), druhá byla Kateřina Jindrová (ŠK hrozen Ploskovice) a třetí Jana Semencová (Pijonýři Litvínov).

Příští velký šipkový turnaj, který navazuje na desetiletou tradici turnaje "Grilovaná šipka" se v Pístech uskuteční o prvním srpnovém víkendu druhý ročník pod názvem Cash Back.

Související témata:

Výběr článků

Načítám