Hlavní obsah

Nejúspěšnější sběrači elektra z Prahy 4 převzali ocenění

Novinky, Radka Hrachovcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předávání starého elektra k ekologické recyklaci mají jednodušší lidé v domech, jejichž vlastníci se zapojili do pilotního projektu Městské části Praha 4 a neziskové společnosti ELEKTROWIN.

Foto: Radka Hrachovcová

Výhercům blahopřáli starosta Petr Štěpánek (3. zprava), radní Petr Kučera (2. zleva) a generální ředitel ELEKTROWIN a.s. Roman Tvrzník (4. zleva).

Článek

„Cílem projektu je přiblížit a usnadnit obyvatelům sběr elektrozařízení z domácností,“ uvedla ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

Vlastník objektu má jednoduchou úlohu. Stačí, když vyčlení část společných prostor, třeba sklepů, a umožní obyvatelům odkládat sem staré elektro. Pak už jen objedná jeho svoz u společnosti ELEKTROWIN. Jedinou podmínkou – přesto však velmi důležitou – je, aby všechny vysbírané spotřebiče byly kompletní.

Nejlepších výsledků ve sběru starého elektra dosáhlo tímto způsobem za rok 2014 Společenství pro dům Sládkovičova 1306/11, které odevzdalo k recyklaci 875 kilogramů elektrozařízení.

Na druhém místě se s odevzdanými 580 kily umístilo Bytové družstvo Naděje, Zárubova 513, na třetím místě skončilo společenství vlastníků jednotek Krč, Na Strži 1193 až 1199 s 540 kilogramy odevzdaných spotřebičů. 

Vítězové během slavnostního setkání na Úřadu Městské části Praha 4 převzali odměny v podobě certifikátů a poukázek na nákup zboží v hobbymarketu. Setkání se zúčastnili starosta Prahy 4 Petr Štěpánek, radní Prahy 4 pro oblast životního prostředí Petr Kučera a generální ředitel společnosti ELEKTROWIN a. s. Roman Tvrzník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám