Hlavní obsah

Nejšikovnější juniorskou pekařkou se stala Klára Kalvodová

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězkou 22. ročníku národní soutěže o titul Pekař roku 2018 - kategorie junior se v Brně 28. února zaslouženě stala Klára Kalvodová, studentka SŠ Brno, Charbulova.

Foto: Archiv BVV

Klára Kalvodová, studentka SŠ Brno, Charbulova

Článek

První den klání navštívila také modelka Vlaďka Erbová, která si zkusila uplést vánočku. Byla to prý její premiéra, ale vedla si vcelku dobře. Byla dokonce tak nadšená, že prohlásila, že se o ni letos na Vánoce opět pokusí.

Druhým hostem byl herec, moderátor a automobilový závodník Lukáš Langmajer, ten naopak zkušenosti s pletením vánočky měl, i když ji prý dělal jen jednou a dopadlo to katastrofálně, takže rozhodně vítězku Kláru Kalvodovou by neohrozil.

Ve finále soutěže se o prestižní ocenění utkalo 15 mladých pekařských talentů z celé ČR. Soutěžící museli pod dohledem odborné poroty prokázat dovednosti při výrobě chleba, běžného a vícezrnného pečiva, vánoček a chodských koláčů. Odborná porota hodnotila především zručnost, dodržování technologického postupu, také nápaditost a originalitu. V soutěži Atraktivní výrobek roku předvedli kreativní cukrářky a zruční mladí pekaři přímo mistrovské exponáty, které byly obdivovány tisícovkami návštěvníků veletrhu.

Dovednostní pekařské soutěže mají dlouhou tradici a mají pozitivní motivační trend pro mladé soutěžící. Zdravá rivalita přispívá ke zvyšování řemeslné zručnosti, správných výrobních návyků a k růstu kvalifikace. Účastníci získávají velmi cenné zkušenosti pro svoji budoucí praxi a zároveň si upevňují hrdost k pekařskému řemeslu.

PEKAŘ ROKU 2018 - kategorie junior a dovednostní soutěž ATRAKTIVNÍ VÝROBEK ROKU 2018 uspořádal Svaz pekařů a cukrářů v ČR v rámci Mezinárodního veletrhu mlynářství, pekařství a cukrářství MBK/SALIMA. Soutěž podpořil obchodní řetězec Albert, který se dlouhodobě podílí na rozvoji pekařského řemesla a učňovského školství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám