Hlavní obsah

Nejrychlejší běžec dobyl 187 schodů Penzionu ve věži za 38 vteřin

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně 187 schodů muselo pokořit 140 závodníků, kteří se zúčastnili jubilejního ročníku Běhu do schodů v Penzionu ve věži v Bohumíně. Ten se na proskleném schodišti penzionu běžel v pondělí 2. března už podesáté. Do schodů letos vyběhlo 41 žen a 99 mužů.

Foto: Pavel Čempěl

Nejrychlejším běžcem závodu se opět stal Ondřej Plhoň. Letos schodiště zdolal za necelých 38 sekund.

Článek

Nejlepším běžcům trval sprint do nejvyššího osmého patra bývalého vodojemu necelých 40 vteřin. Nejrychlejším běžcem závodu se stal vysokoškolák Ondřej Plhoň (20 let) z Bohumína s časem 37,99 vteřiny. Vylepšil si tak loňský vítězný čas téměř o jednu vteřinu.

„Na vítězství jsem si letos moc nevěřil. Nijak speciálně jsem netrénoval, a i když jsem si byl v posledním měsíci schody asi třikrát vyběhnout, tak jsem měl vždy čas kolem 43 vteřin a pocit, že několik pater museli přistavět,” uvedl bezprostředně po závodu obhájce loňského absolutního vítězství Ondřej Plhoň. Dodal, že na trase jsou dva těžké úseky, šesté a sedmé patro, kdy se mění výška schodů.

Nejúspěšnější závodnicí byla letos Eliška Bolcarovičová (16) z bohumínského gymnázia. Ta schodiště dobyla za 49,06 vteřiny. Nejstarším účastníkem závodu se stal Jaroslav Gaman (80) z Havířova, který schodiště dobyl za 1 minutu a 22 vteřin.

Závod si nenechal ujít už podeváté ani nejstarší bohumínský běžec Miloslav Šuster (79) z Bohumína-Záblatí. Ten na vrchol věže vyběhl za 1 minutu a 34 vteřin. Polepšil si čas z loňského roku o jednu vteřinu. Nejstarší závodnicí se stala jeho manželka Hildegarda (69), která prosklené schodiště zvládla v čase 1 minuty a 18 vteřin. Byla také o dvě vteřiny rychlejší než vloni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám